I det fynske folks tjeneste

Jegind opfylder ønske: Ny cykelsti indviet i Fangel

Beboerne i Fangel i Odense har længe ønsket sig en ny cykelsti. Søndag gik ønsket i opfyldelse.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) sendte de første cyklister ud på den nyanlagte cykelsti mellem Fangel og Bellinge. Foto: Odense Kommune

Foto: Odense Kommune

Foto: Odense Kommune

1 af 3

Et mangeårigt ønske for beboerne i Fangel er netop gået i opfyldelse: En ny cykelsti fra Fangel til Bellinge.

Søndag den 6. november klippede by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) snoren over og lod cyklisterne trille ind på den nye sti.

Det har i mange år været fangelbeboernes store ønske at få en cykelsti, som kan give børnene en mere sikker vej til skole og børnehave. Sidste år afsatte Odense Byråd 10 millioner kroner, og nu står cykelstien så klar fra Fangel til Brogårdsvej i Bellinge.

- Det glæder mig meget, at vi nu har kunnet åbne stien officielt. Jeg ved, at det længe har været beboernes store ønske, og de lokale har arbejdet ihærdigt på at få gjort cykelstien til en realitet. Samtidig ligger det Odense Kommune meget på sinde at give børnene en sikker skolevej. Det giver dem en tryg start på dagen, og ikke mindst en frihed til selv at kunne transportere sig, siger Jane Jegind.

 

Den nye cykelsti

  • Odense Byråd bevilligede 10 millioner kroner i oktober 2015
  • Arbejdet gik i gang i juni 2016 og blev afsluttet 3. november 2016
  • Der er på en 1,5 km strækning anlagt cykelsti i begge sider af vejen

 

Malene Holm, som er formand for trafikgruppen, glæder sig over den nye cykelsti og fremhæver især det gode samarbejde med både beboere, by- og kulturforvaltningens medarbejdere og dem, der har udført arbejdet.

- Hele vejen igennem synes jeg, vi er blevet utrolig godt behandlet. Politikerne er flere gange kommet ud til os, deltaget i møder og lyttet til vores argumenter. I forhold til det færdige resultat kan vi slet ikke få armene ned. Vi glædes dagligt over det fine resultat, men også over at vores datter nu for første gang selv har cyklet hjem fra en legeaftale i Fangel. Cykelstien giver særligt vores børn en stor frihed, og det kan vi kun være glade og stolte over, siger hun.