I det fynske folks tjeneste

Jens August Wille ny chef på Odense Teater

Den 47-årige Jens August Wille bliver ny direktør for Odense Teater.

03:07

1 af 2

Jens August Wille blev valgt blandt 21 ansøgere, og fredag eftermiddag blev den nye teaterdirektør præsenteret på et pressemøde.

- Vi har søgt efter en direktør med hjertet i kunsten, forstand på ledelse og blik for god økonomi, og det får vi uden tvivl i Jens August Wille, siger formanden for Odenses Teaters bestyrelse, Susanne Ursula Larsen.

Jens August Wille har et solidt kendskab til Odense Teater indefra. Han har siden 1999 været ansat som ekstern dramaturg på Odense Teater, hvor han også har stået bag en lang række iscenesættelser.

Han er uddannet sceneinstruktør og har mange års erfaring med teaterdrift. Han har blandt andet arbejdet som sceneinstruktør på Det Kongelige Teater, Aalborg Teater, Mungo Park, Østre Gasværk, Folketeatret og Café Teatret.

- Han brænder for kunsten, og hans visioner for teatret udspringer af et dybfølt ønske om at producere de bedste forestillinger for et mangfoldigt publikum. Jeg er sikker på, at Jens August Willes gode kommunikationsevner og hans fokus på samarbejde og dialog bliver en

katalysator for både de kunstneriske processer på teatret og for teatrets relationer til publikum og samarbejdspartnere, siger Susanne Ursula Larsen.

I 2002 var Jens August Wille med til at oprette teatret PLAN B i København, hvor han var en del af den kunstneriske ledelse frem til 2005. I 2011 genoptog Jens August Wille sin karriere som freelance sceneinstruktør og har desuden arbejdet som egnsteaterkonsulent for Kunststyrelsen.

- Odense Teater er et fantastisk teater, som jeg har et kæmpehjerte for. Det er alle tiders spændende udfordring, fordi repertoiret skal rumme så mange forskellige genrer, publikumsgrupper og teaterudtryk - både det traditionelle, det klassiske - det vilde, det nye - børn, gamle - teaterelskere og nye publikummer, siger den nyudnævnte teaterdirektør.

Se interview med Jens August Wille i TV 2/FYN klokken 19.30

Se Odense Teaters hjemmeside