Joachim og Nikolai mistede deres mor til kræft - nu løber de for at mindes hende

Familien Olsen holder sammen selvom de mistede deres mor til kræft. Søndag løb de for at mindes hende.

160, 159 og 158 står der henover maverne.

Side om side står Henrik Olsen og hans to sønner Nikolai og Joachim fra Rynkeby klar ved startlinjen til søndagens kuperede crossløb i Hole Skov nær Korup.

- Vi har givet hinanden et løfte om at løbe, forklarer faren inden dagen tre kilometer begynder.

Han lyner lidt op på sin tyrkisblå løbejakke.

Hvad er et crossløb?

Siden 2014 har han sammen med de to sønner hvert år løbe serieløbet Crossløb DGI Fyn, der udspiller sig over ti årlige løb fordelt over Fyn. Familien løber for at ære Henrik Olsens kone Vivi og sønnernes mor.

- Vi holder sammen ved at løbe, understreger han.

De startede med at løbe, da Vivi Olsen fik konstateret kræft.

- Det var min kones forslag, fortæller Henrik Olsen.

Sammen med sine sønner har han været ved løbet hvert år siden. Men i november mistede familien mor og kone til kræften. Traditionen tro fortsætter de serieløbet.

- Det giver sammenhold, at vi er sammen alle tre, lyder det fra Nikolai Olsen.

- Det skred lidt fra hinanden, da vores mor døde. Vi kæmper for at holde det hele sammen, forklarer Joachim Olsen.

Løber med næste år

Dagens etape var på tre kilometer.

- Vi bliver ved med at holde fast i løbet. I de svære tider, så bruger vi det til at lade op på, siger Henrik Olsen.

Familiens to yngste medlemmer er overbevist om, at de også stiller til start næste år.

- Vi skal være med næste år igen, lyder det fra Nikolai Olsen.

- Det skal vi helt sikker, supplerer Joachim Olsen.

Famliens yngste medlemmer var først i mål.

Familiens hurtigste medlem ved søndagens løb er Nikolai Olsen, der kom i mål efter 16 minutter og 47 sekunder. Godt 45 sekunder senere krydser Joachim Olsen målstregen. Efter 21 minutter og syv sekunder krydser også Henrik Olsen målstregen.

- Vi hygger os, selvom de løber fra mig med det samme, siger faren med et smil på læben.

Næste løb er i Svendborg i begyndelsen af 2020.