I det fynske folks tjeneste

Jóan Símun Edmundsson: Kritikken fik os til at rykke tættere sammen

OB's færøske offensivprofil, Jóan Símun Edmundsson, mener, at OB omsider har fået marginalerne på sin side. Men det kommer af hårdt arbejde, vurderer holdkammerat Frederik Tingager.

Foto: Bo Amstrup / Scanpix

OB har fået en fornuftig start på forårssæsonen. I første kamp blæste holdet Randers af banen, og i weekenden blev det til et enkelt point ude mod Horsens i en kamp, OB også dominerede.

På mandag gælder det OB-træner Kent Nielsens tidligere klub AaB, som kommer til Odense i grundspillets tredjesidste kamp.

Kent Nielsen har lovet mere direkte spil, og en af dem, der har levet op til det i forårets to første kamp, er OB's færøske angriber, Jóan Símun Edmundsson. Han vurderer, at OB i højere grad har fået marginalerne på sin side i foråret.

- Fodbold handler meget om marginaler. Og hvis vi tager Randerskampen, der er vi måske mere effektive, end vi har været i nogle af de andre kampe. Mål ændrer fodboldkampe, og imod Randers scorede vi, når de spillede allerbedst, og på den måde fik vi overtaget, siger den færøske offensivspiller. 

Læs også OB's nye kantraket er faldet godt til: - Jeg føler mig hjemme

Edmundsson fortæller, at den gode start på foråret har givet en naturlig afsmitning på stemningen i truppen.

- Selvfølgelig giver det selvtillid. Der har været meget kritik, og det rammer også én på en eller anden måde, selv om man prøver ikke at lade det påvirke en. Men på grund af vores efterår synes jeg, at alle er rykket lidt tættere sammen i bussen, og det er selvfølgelig vigtigt for os at få en god start, siger OB's 7'er, Jóan Símun Edmundsson.

Selvtillid giver point

Jóan Símun Edmundsson skiftede til OB i januar 2016, hvor han ankom til en klub i pointmæssig krise. Det samme gjorde forsvarsspilleren Frederik Tingager, der ligesom Edmundsson er i fuld gang med at etablere sig som profiler på OB-holdet.

Frederik Tingager peger på, at der trods den spille- og pointmæssige krise har været en fin stemning i spillertruppen hele vejen gennem sæsonen.

- Vi har været udsat for en masse kritik, berettiget. Men jeg synes, vi har været gode til at tage hånd om hinanden og støtte hinanden. Jeg synes, vi har taget arbejdshandskerne på til hver træning, og det bærer bare frugt nu. Vi spiller godt, og når man spiller godt, så får man selvtillid, og så får man også point, siger den 198 centimeter høje midtstopper.

Se hele interviewet med de to OB-spillere her:

08:14

Frederik Tingager og Joan Simon Edmundson er enige om, at der er sket forbedringer i OB her i foråret.

Luk video