I det fynske folks tjeneste

Johanne kræver social retfærdighed

Enhedslistens leder Johanne Schmidt-Nielsen var onsdag eftermiddag på Flakhaven i Odense, hvor hun deltog i en domonstration mod regeringens politik.

Folketingspolitikeren Johanne Schmidt-Nielsen (EL) var på Flakhaven i Odense onsdag eftermiddag, hvor hun plæderede for mere solidaritet i samfundet.

Med skilte som "Arbejdsløse spises af med pebernødder. Vi vil have job, uddannelse eller dagpenge" og "Solidaritet eller frit fald" var  et halvt hundrede mennesker mødt op for blandt andet at høre Johanne Schmidt-Nielsen tale for et mere retfærdigt Danmark.

- Vi sætter vores velfærdssamfund og vores fælleskab meget, meget højt. Vi har det meget kært. Og de forringelser, der lægges op til er hamrende usolidariske, og det var ikke det, Helle Thorning sagde, da hun blev valgt som statsminister, sagde hun blandt andet.

Stopper ikke med kritikken

Den siddende regering har haft meget travlt med at forsvare sig, men det får ikke Enhedslisten til at give regeringen arbejdsro, så den kan gennemføre sin politik.

- Jeg synes det er så hamrende vigtigt, at der er mange mennesker i det her land - både  i Enhedslisten, blandt almindelige borgere, blandt fagforeninger og organisationer - der siger fra overfor den politik, der bliver ført, fordi det er rigtigt, at vi ikke får bedre vilkår ved at få Lars Løkke tilbage. Det har han vist igennem den periode, hvor han var statsminister. Men vi har behov for en anden politik, og det kræver et massivt pres på Helle Thorning og på Bjarne Corydon og på Margrethe Vestager, sagde Johanne Schmidt-Nielsen.