Johnny i job: Virksomhedsdate blomstrede

Johnny Lyster scorede et job efter at have jobdatet 10 virksomheder i Odense.

I Odense har Boligsocialt Hus arbejdet benhårdt på at få langtidsledige tilbage på jobmarkedet. Det har de gjort ved speeddate-lignende forhold, hvor ledige og virksomheder blev smedet sammen.

En af deltagerne var Johnny Lyster. Kærligheden mellem ham og virksomheden Alex Andersen Ølund voksede, og nu er Johnny Lyster i første omgang ansat i en 14 dages prøveperiode. 

Duften af blomster

På Holkebjergvej i Odense SV bliver Johnny Lyster vist rundt på sin nye arbejdsplads blandt stativer af blomster, og spørgsmålene fra virksomhedens nyeste medarbejder er mange. 

- Hvilke virksomheder leverer I blomster til?

Primært Netto og enkelte af Coops butikker, lyder svaret, inden rundturen fortsætter rundt i lagerhallen.

I 2016 deltog Alex Andersen Ølund også i Boligsocialt Hus' jobdates. Dengang ansatte de to ledige i 14 dages prøveperiode, og begge medarbejdere er fortsat ansat. Derfor forventer både arbejdsgiver og -tager, at Johnny Lyster fortsætter i et fast fuldtidsjob på lige vilkår med virksomhedens øvrige ansatte efter prøveperioden.

Flere af projektets deltagere har ligesom Johnny Lyster fundet kemien med en arbejdsgiver. Leder af Boligsocialt Hus, Ole Jensen, er derfor yderst tilfreds.

- Vi synes absolut, det har været en succes. Virksomhederne har været rigtig glade for at deltage, samarbejdet med jobcenteret har været rigtig godt, og vi har faktisk oplevet et stigende deltagerantal. Det, synes vi, er rigtig godt, siger han.

Han håber, at eventet kan inspirere endnu flere kommuner til at arrangere jobdates i fremtiden. 

Oversigt

    Oversigt