I det fynske folks tjeneste

"Jørgen" blev truet og jagtet: - De ville slagte mig

Den verserende bandekonflikt i Odense er ikke længere kun en konflikt blandt indvandrerbander og rockere. Almindelige motorcyklister er nu ufrivilligt blevet en del af konflikten. "Jørgen" er en af dem.

04:09

Den verserende bandekonflikt i Odense er nu ikke længere kun en konflikt med blandt andre invandrerbander og rockere. Almindelige motorcyklister er nu ufrivilligt blevet en del af konflikten. Flere motorcyklister er blevet med beskeden om at holde sig væk fra forsklllige strækninger i Odense. Det fortæller SSP medarbejder I Odense Kommune, som nu vil problemet til livs.

Foto: Morten Grundholm

1 af 2

For nyligt kørte "Jørgen" en tur i Odense på sin motorcykel. Pludselig spottede han i sit sidespejl en mørk bil med flere mænd i, der kørte helt op i bagenden på "Jørgens" motorcykel. På det tidspunkt holdt han for rødt.  

TV 2/FYN har talt med "Jørgen", der føler sig så angst efter en episode, hvor han blev truet og jagtet, at han ønsker at være anonym. 

- Jeg kan se, at de sidder og fægter med truende effekter. Jeg kan se én, der sidder med et baseballbat og laver trusler mod mig - ligesom han vil slå mig, fortæller "Jørgen".

Og de laver den der cut-bevægelse, ligesom de vil slagte mig

"Jørgen" 

- Og de laver den der cut-bevægelse, ligesom de vil slagte mig, fortæller han og viser bevægelsen med hånden, der snitter struben. 

05:37

Se interviewet med "Jørgen"

Luk video

"Jørgen" forstod ikke, hvorfor han blev truet af mændene i bilen.

- Jeg tænker bare, hvad pokker skal jeg gøre. Hvad fanden er det, der sker her?

Ved næste lyskryds kørte mændene helt op og skubbede til "Jørgens" motorcykel. 

"Jørgen" valgte at signalere til mændene, at de kan tale sammen ved at dreje ind til siden. 

- Jeg er pissebange. Jeg er nervøs. Jeg ved overhovedet ikke, hvad det er, jeg udsætter mig selv for der. 

- Jeg kan se, at der en tredje mand, der nærmest sparker bildøren op og er på vej ud. Og de to andre er også på vej ud. Der kan jeg bare se, at der er bøllebank i luften. 

Læs også Personer på knallerter skød mod HA-rockerborg

"Jørgen" havde stadig sin motorcykel tændt.

- Jeg sætter den bare i gear og så giver jeg den bare fuld skrue. Jeg skal bare væk derfra. Jeg har den fordel, at jeg er på to hjul, så de kan ikke nå mig.

Siden den episode har "Jørgen" været dybt rystet. 

- Jeg har gået en hel uge og troet, at jeg selv kunne bearbejde det her, men det her har påvirket mig meget dybt.

-Jeg er bange for at nogen skulle komme og opsøge mig. Jeg har satme været bange - og hvad kunne de finde på?

"Jørgen" har valgt at anmelde det til politiet - og han har valgt at tage imod psykologhjælp.

Læs også Igen-igen: Anmeldelse om skud ved Black Armys klubhus

- Hvad pokker er det, der sker lige nu i byen? Kan fredlige borgere ikke længere få lov til at køre rundt på vejene, fordi de er ved at pisse deres områder af. Man hører så meget om bandemiljøer. Jeg synes, det er skræmmende, hvis almindelige folk ikke kan køre rundt på deres motorcykler i fred. 

Ifølge SSP-medarbejder, Paul Hansen i Odense Kommune er flere motorcyklister blevet mødt med beskeden om at holde sig væk fra forskellige strækninger i Odense. 

 Det er totalt uacceptabelt. Det er ganske almindelige odenseanere - og det er helt urimeligt

SSP-medarbejder Paul Hansen

Paul Hansen kører selv motorcykel og arbejder med forebyggelse inden for rocker/bandekriminaltet.

- Det er totalt uacceptabelt. Det er ganske almindelige odenseanere - og det er helt urimeligt, at de ikke skal have lov at køre, hvor de skal køre og hvor de køre. 

00:40 Luk video

Han opfordrer derfor alle, der oplever lignende episoder om at anmelde det til politiet. Og så kan de sende en mail til Paul Hansen, som vil følge op på sagerne, så det kan blive stoppet. 

Paul Hansen kan kontaktes på paha@odense.dk