I det fynske folks tjeneste

Jubel: Fyens Væddeløbsbane er reddet

Der er glæde hos folkene på Fyens Væddeløbsbane. Et flertal i Folketinget vil liberalisere en række spil, og det vil give ro i hestesporten.

Når Fyens Væddeløbsbane åbner sæsonen 25. februar bliver det med ro i sindet. En ny aftale på Christiansborg sikrer hestesporten nye muligheder.

00:24

1 af 2

Et flertal i Folketinget har besluttet, at en række nuværende monopolspil skal gives fri, så der fremover kan komme flere udbydere. Det kan øge interessen for hestevæddeløb.

Sådan skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Liberaliseringen får virkning fra 1. januar 2018, og det skaber jubel hos daglig leder på Fyens Væddeløbsbane, Kim Nielsen.

Læs også Væddeløbsbane i Odense reddet på målstregen

- Vi har armene i vejret. De senere år har vi taget et år ad gangen. Specielt 2016 var et rædselsår, siger Kim Nielsen i en umiddelbar reaktion til TV 2/FYN.

Med aftalen vil også andre spiludbydere fremover få mulighed for at tilbyde danskerne at spille på udfaldet af hestevæddeløb. Det forventes samtidig at kunne øge interessen for sporten.

Også den fynske folketingspolitiker Erling Bonnesen (Venstre) er tilfreds med, at det er lykkes at få en aftale i hus.

- Det har været en lang sej kamp, men nu er det lykkedes at få en aftale på plads. Travsport kommer til at stå på egne ben og kan tjene penge til at drive og udvikle sporten, siger Erling Bonnesen, og tilføjer:

Læs også Fyens Væddeløbsbane lever videre

- Travsport er jo en folkesport. Den er bredt forankret i befolkningen, så det vi også have en stor afsmittende virkning ud i samfundet, siger Erling Bonnesen, som her tænker på avl, dyrlæger med videre.

- Så det vil sikre arbejdspladser indenfor heste-branchen, siger Erling Bonnesen.

Ifølge Kim Nielsen vil den nye model blive faset ind i løbet af de næste seks år.

- Det, der kommer nu, er en langsigtet løsning. Det betyder alt. Sporten kan køre videre, og nu kan vi sige seks år i stedet for at kun at se et år frem ad gangen, siger Kim Nielsen.

Hunde, duer og online bingo

Udover hestesporten bliver flere mindre nuværende monopolspil liberaliseret fra 1. januar 2018. Det drejer sig  om hundevæddemål, kapflyvning med brevduer og onlinebingo.