Julefrokoster rammes af massive aflysninger: - Jeg sover ikke så godt om natten

DOK5000 i Odense holder fredag aften julefrokost for 300 gæster - der skulle have været 900 personer.

- Jeg sover ikke så godt om natten.

Sådan siger administrerende direktør hos DOK5000 i Odense og tilføjer:

- Det er en knivsæg. Både hvad økonomien og æren i at levere håndværket og en god fest angår.

Det der holder direktøren vågen er en stigende bekymring blandt fynboerne for, at blive smittet med coronavirus.

Den utryghed ved coronasituationen rammer nemlig de planlagte forventninger til årets julefrokoster.

Og det mærker man hos DOK5000 på havnen i Odense. Her modtog man allerede fredag i sidste uge aflysninger af to store arrangementer.

- Om morgen blev der aflyst to arrangementer med i alt 650 mennesker, fortæller administrerende direktør Andreas Lynnerup.Det er en knivsæg. Både hvad økonomien angår og æren i at levere håndværket og en god fest, siger Andreas Lynnerup.

Men det er ikke stoppet der. Andreas Lynnerup fortæller, at det fortsat er væltet ind med aflysninger.

Således skulle der i aften, fredag, have været 900 feststemte julefrokostgæster til den første af i alt seks aftener med julefrokoster.

- Den seneste halvanden uge er der kommet aflysninger. Vi har 1.050 pladser, og i aften er vi nede på 300 gæster, fortæller direktøren og forklarer:

- Det er personalegruppen eller ledelsen, som aflyser, og det handler om bekymring for den stigende smitte.

Vask hænder, sprit af og hold afstand

Antallet af smittede med coronavirus har længe været stigende, og har den seneste lille uges tid på landsplan ligget på omkring 4.000 nye smittede om dagen.

På Fyn har tendensen været den samme, og siden den 1. november er smitten tredoblet til lige omkring 2.000 over de seneste syv dage.

Samtidig har sundhedsmyndigheder igen og igen italesat det fornuftige i at holde afstand, spritte af og vaske hænder. De foranstaltninger er også en del af DOK5000's julefrokoster. 

- Vi har justeret vores planer for julefrokosterne efter omstændighederne, skærpet vores anbefalinger til gæsterne og skærpet vores måde at styre det på.

- Vores tjenere skal gå med mundbind og handsker, når de går med mad, og alle gæster skal have coronapas, fortæller Andreas Lynnerup.

Tjenerne ved julefrokosterne i DOK5000 skal gå med mundbind og handsker.
Tjenerne ved julefrokosterne i DOK5000 skal gå med mundbind og handsker.
Foto: Mikkel Wittorff Nielsen

Tiltagene betyder også, at gæsterne er delt op i borde i de grupper, de er tilmeldt, og der er stillet håndsprit frem til alle.

- Folk skal være trygge, når de er hos os. Vi afholder den fest, som vi har lovet, og de 300 (fredag aftens gæster, red.) skal nok få et brag af en fest, siger Andreas Lynnerup.

Omkostninger er der stadig

Men selv om DOK5000 sikrer, at der vil være fest, selv når antallet af gæsterne er skåret ned med 60-70 procent, så koster det på økonomien.

- Vi er bundet af kontrakter til leverandørerne. For eksempel skal bandet have det samme honorar, så det er ikke omkostningsfrit, siger Andreas Lynnerup.

Han kan dog glæde sig over, at flere fortsat gerne vil holde fest i DOK5000. Når der er kommet aflysninger, så har man nemlig tilbudt at ombooke til arrangementer næste år.

- Vi har ombooket flere til vores tema-fester i 2022. Det er oktoberfest, påskefrokost og afterskiparty. Det er der flere, der har taget imod, fortæller Andreas Lynnerup.

Han fortæller videre, at aflysningerne ikke kommer som den helt store overraskelse.

- Vi havde nok luret, at det ville komme, og havde forberedt forskellige scenarier. Så vi var forberedt - så meget man nu kan være.

Aflysninger eller ej, så fastholder DOK5000 altså at afvikle de bestilte julefrokoster i dag, i morgen og de kommende to weekender.

DOK5000 er en del af koncernen Nordic Liquid Group og Danish Event Group, som har hovedkvarter i henholdsvis Middelfart og Aalborg.