I det fynske folks tjeneste

Juleindbrud: Michael fik stjålet designerstole for 100.000

Selvom antallet af juleindbrud igen i år er faldet, er flere fynboer alligevel vendt hjem til smadrede ruder efter juleferien. Michael fik stjålet 23 syver-stole.

Michael fik i juledagene stjålet 23 syver-stole Foto: Privat

Det var en ubehagelig overraskelse, der ventede Michael og familien, da de vendte hjem fra juleferie 2. juledag. Kældervinduet i hjemmet i Odense var brudt op, og indenfor var det tydeligt, at der havde været ubudne gæster i juledagene. 

Læs også Markant færre vendte hjem til plyndret bolig juledag

- Det er pisse ubehageligt. Der er ikke noget mere ubehageligt, end fremmede folk, der har været inde i ens hjem, siger Michael.

Han ønsker at være anonym grundet tyveriets størrelse. Hans navn er kendt af redaktionen.

Designerstole for over 100.000 stjålet

Familien er ikke de eneste, der har oplevet at vende hjem til indbrud efter julen. Alligevel adskiller sagen sig fra årets andre juleindbrud. Med sig fra indbruddet fik tyvene nemlig intet mindre end 23 af de såkaldte syver-stole. Møbelklassikeren er designet af Arne Jacobsen, og de 23 eksemplarer havde tilsammen en værdi på mere end 100.000 kroner.  

De mange designerstole var nogle, som Michael overtog, da han købte sin nuværende virksomhed.

- Stolene skulle egentlig være solgt. Det ærger jeg mig selvfølgelig over, at jeg ikke nåede nu, fortæller han. 

Møblerne vækker opsigt

Også hos Fyns Politi har de bidt mærke i indbrudet i Odense C, og de håber nu at kunne fange tyvene, når de eventuelt sætter de værdifulde stole til salg. 

- Det er en sag der virkelig fangede vores opmærksomhed. Fordi de her møbler er så specielle, så vil vi gerne bede befolkningen om hjælp hurtigt, fortæller politikommisær Finn Wegner og opfordrer til, at man straks kontakter politiet, hvis man falder over nogle stole på internettet, som måske kunne stamme fra indbruddet. 

Fra juleaftensdag til 2. juledag har Fyns Politi modtaget 53 anmeldelser om indbrud.