I det fynske folks tjeneste

Julemænd hærgede i nattelivet i Odense

En gruppe mænd iklædt julemands-dragter opførte sig provokerende og voldelige i nattelivet i Odense. To julemænd blev anholdt for vold.

Det er ikke første gang, at mænd i julemands-dragter går amok i Odense. Det skete også i december sidste år. Her bliver flere af julemændene anholdt efter de havde væltet rundt i Odense. Foto: Arkiv / Lasse Bergkvist Jessen /TV2

En gruppe mænd i julemænds-dragter var på lige rigelig på slap line, da de var på bytur natten til søndag. Første gang Fyns Politi havde kontakt med flokken af julemænd var klokken 22.09 på Klingenberg.

Her måtte politifolkene gribe ind og bede julemændene om at opføres sig lidt mere julemandsagtige.

- Vi måtte tage en alvorlig snak med især en af julemændene. Han ville først ikke identificere sig, men han kom senere på bedre tanker, fortæller vagtchef Hans Jørgen Larsen fra Fyns Politi.

Læs også Ni julemænd amok: Slog tilfældig mand bevidstløs

Overfalder 25-årig mand

Ud for Heidi's Bier Bar i Vestergade i Odense var den gal igen. Klokken 01.24 overfalder to julemænd en 25-årig mand.

- To julemænd slår og sparker en tilfældig gæst - en 25-årig mand. Han bliver både slået og sparket, fortæller vagtchef Hans Jørgen Larsen.

Dørmænd fra Heidi's Bier Bar griber ind og tilbageholder de to julemænd. Det er derfor let for de tilkaldte politifolk at anholde de to voldsmænd.

Under julemandsdragterne viste der sig at være en 31-årig og en 32-årig mand, begge fra Odense. Det er nu begge sigtet for vold.

Ikke første gang

Også i december sidste år var der julemænd, der blev sigtet for vold. Efter en tilsyneladende våd julefrokost gik flere mænd natten til søndag 11. december 2016 amok i Odenses gader, hvor de blandt andet overfaldt to tilfældige personer.

I alt ni julemænd blev i 2016 tilbageholdt. De var del af en gruppe af mænd fra forskellige byer på Fyn, som i flere år har holdt julefrokost sammen i Odense.

En af voldssagerne foregik foran Eydes Kælder i Kongensgade. Her blev en tilfældig forbipasserende mand overfaldet, så han kortvarig mister bevidstheden. 

Læs også Blev vækket af vinkelsliber: Tyve brød ind mens ægtepar sov

 - Det er noget, som har stået på i hvert fald siden 2011. Og vi har før haft problemer med dem, fortalte vagtchefen dengang.

I alt blev tre mænd på 28, 36 og 37 år anholdt og sigtet for voldsepisoden i Kongensgade, hvor en mand blev slået bevidstløs. De resterende seks blev anholdt og administrativt frihedsberøvet, og senere løsladt igen.