Justesen: Vi stoppede mange røde biler

Efterforskningsleder i sexkrænkersagen ærgrer sig over, at man ikke anholdt sexkrænkeren, da han blev stoppet i sin røde bil.

Det siger Justesen mandag til TV 2/FYN, efter det i retsmødet kom frem, at den 41-årige CJ på et tidspunkt blev stoppet i sin røde bil, men efterfølgende fik lov til at køre videre.

- På et tidspunkt i efterforskningen blev der snakket meget om røde biler, og så er der selvfølgelig politipatruljer, som stopper røde biler. Og når de så retter henvendelse til manden og spørger, hvad han er ude at lave og får en plausibel forklaring, jamen så er det jo et skøn, de anlægger og så har de ikke taget DNA-testen, så det kan meget vel være tilfældet, at han er blevet stoppet i sin røde bil, siger Henrik Justesen.

Ikke for travlt

Henrik Justesen synes, det er ærgerligt, at man ikke fangede manden, da man stoppede den røde bil, men det vigtigste er, at han blev fanget.

Og at han ikke blev anholdt første gang kan man ikke klandre nogen for. Det er ikke et udtryk for, at de havde for meget at se til under efterforskningen:

- Jeg synes ikke, vi havde for meget at se til. Altså det er ganske naturligt at man stopper biler, det var ganske naturligt i den periode, at hvad der var rødt og bevægede sig på fire hjul blev stoppet og der blev talt med dem. Og det var ikke alle, der blev taget DNA-test af. Jeg synes ikke, vi havde for travlt og heller ikke under efterforskningen. Nu er det jo ikke afdelingens personale, der har stoppet. det har formentlig været en politipatrulje, som var ude at køre og som også stoppede mange røde biler i den sammenhæng, siger Justesen.