K: Pernille er gået for langt

De Konservative i Odense kritiserer Dansk Folkepartis Pernille Bendixen for at have udleveret personfølsomme oplysninger til pressen. Det krænker borgernes rettigheder, mener Lars Havelund.

- Pernille er gået for langt.

Så klar er meldingen fra Konservatives politiske ordfører Lars Havelund efter, at det er kommet frem, at det er byrådsmedlem Pernille Bendixen, der har lækket personlige oplysninger om den kriminelle FisFis' familie til Fyens Stiftstidende.

- Borgerne skal have tryghed for, at der ikke pludselig går politik i deres personsag. Uanset hvem man er, skal der ikke være risiko for at personfølsomme oplysninger bliver udleveret uden samtykke, siger Lars Havelund til TV 2/FYN.

Dansk Folkeparti og Konservative er i valgforbund sammen op til det kommende kommunalvalg - men det afholder ikke De Konservative fra at tage afstand til Dansk Folkepartis handling. Lars Havelund frygter for konsekvenserne.

- Man kan være nervøs for, om politikernes normer flytter sig. Nu kan andre jo se, at det lykkedes for Pernille Bendixen at få sat en af sine mærkesager på den offentlige dagsorden ved at bryde sin tavshedspligt, siger Lars Havelund.

Bendixen erkender

Pernille Bendixen tager Lars Havelunds kritik til sig, og giver ham principielt ret.

- Hans kritik er berettiget. Men omvendt er det en kriminel familie. Og når der står nogen og beder os om at spare 42 mio kroner - og at vi samtidig ved, at der er én familie i Vollsmose, der koster 4 millioner kroner, så er jeg nødt til at agere, siger Pernille Bendixen til TV 2/FYN.

- Der er så meget tabu omkring problemerne med integration, at det her brud på min tavshedspligt er et nødvendigt onde for at få en dialog i gang, siger Pernille Bendixen.