I det fynske folks tjeneste

Kædeansvar indføres i Odense

Fremover skal en entreprenør på et af Odense Kommunes byggerier tage ansvaret for, at også underleverandører giver deres ansatte samme løn- og arbejdsvilkår som på dansk overenskomst.

Ideen om at indføre sociale- og arbejdsklausuler - herunder det såkaldt kædeansvar - blev vedtaget af et flertal i Odense Byråd onsdag aften. V og K stemte dog imod, da arbejdsgiverforeningerne har været skeptiske over for forslaget, da det var i høring.

Flertallet i byrådet vægter dog det, at fagbevægelsen blandt andet 3F er positive.

På facebook skriver SF-rådmand Brian Dybro:

- Forstår ikke at V og K i Odense er imod sociale klausuler og kædeansvar, så vi sikre danske arbejdspladser og overenskomster på de store byggeprojekter i byen de kommende år. Men så er det jo godt at der er et centrum-venstre flertal i Odense Byråd, hvor vi lige nu vedtager de skrappe krav. En god dag for de mange fynske virksomheder, de mange -ikke minde ledige - håndværkere og unge uden praktikpladser!

De Konservatives gruppeformand Lars Havelund giver igen på det sociale medie:

- Brian: havde du lyttet efter i debatten, så havde du vidst at vi havde foretrukket at gå i dialog med erhvervslivet for at undgå at kommunens klausuler giver bagslag, så det koster arbejdspladser sådan som erhvervslivet advarer i mod, skriver han.

Allerede inden den formelle vedtagelse er ordningen taget i brug. KPC Byg, der skal stå for opførelsen af det kommende musik- og teaterhus, har underskrevet en aftale om kædeansvar.