I det fynske folks tjeneste

Kamp om midtervælgerne i Odense

Der bliver kamp om midtervælgerne til kommunalvalget til efteråret i Odense til efteråret. Det nye parti Borgerligt Centrum har ambitiløse planer om at blive repræsenteret i Danmarks tredje største by - og overtage den radikale rolle som tungen på vægtskålen.

Thomas Gulløv er foreløbig den eneste der har forladt De Radikale i Odense til fordel for Borgerligt Centrum

Thomas Gulløv Longi var indtil for få uger siden radikal, men nu har han skiftet til det nye parti Borgerligt Centrum.

- Vi agter at stille op til efterårets kommunalvalg, og jeg vurderer, at vi kommer til at stå stærkt i Odense, lyder det optimistisk fra Thomas Gulløv Longi.

Men hos De Dadikale i Odense frygter man ikke den nye konkurrent på midten. Thomas Gulløv er foreløbig det eneste medlem, der  har taget flugten fra de radikale til Borgerligt Centrum.

- Jeg ligger ikke søvnløs over Borgerligt Centrum, og vores strategi bliver overhovedet ikke ændret på den baggrund, siger Thorkild K. Maarbjerg, der er formand for De Radikale i Odense.

Borgerligt Centrum står pænt i den seneste meningsmåling, og står til at klare spærregrænsen ved et folketingsvalg. Men det får ikke de radikale i Odense til at ryste på hænderne.

- Vores medlemmer og vælgere er meget loyale, og Borgerligt Centrum får svært ved at mobilisere vælgere fra De Radikale, lyder vurderingen fra Thorkild K. Maarbjerg.

Thomas Gulløv Longi tegner foreløbigt Borgerligt Centrum i Odense, men han vil dog ikke oplyse, hvor mange medlemmer partiet har i Odense i dag.