I det fynske folks tjeneste

Kampagne: Det giver respekt at gå i alkoholbehandling

Ny kampagne, som Alkoholbehandlingen i Odense er med i, vil vise respekt for folk, der drikker for meget og vælger at gå i behandling. Samtidig skal kampagnen forbedre kendskabet til de kommunale tilbud om alkoholbehandling.

Foto fra filmen Få Respekten Tilbage

Bag kampagnen står Alkohol & Samfund og TrygFonden.

Som led i kampagnen får kommunerne vejledning i at oplyse bedre om deres tilbud, for det har hidtil ikke været optimalt.

En undersøgelse fra Alkohol & Samfund viser, at mange kommuner oplyser om alkoholbehandling i et sprog, som borgerne ikke har mulighed for at forstå, og uden at fortælle, hvad behandlingen konkret går ud på.

Baggrunden for kampagnen er, at antallet af borgere, der går i alkoholbehandling slet ikke står mål med omfanget af alkoholmisbrug.

I 2014 gik 14.000 danskere i behandling, men tal fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at 140.000 danskere er afhængige af alkohol og 585.000 har et skadeligt forbrug.

- Dårlig og mangelfuld oplysning om kommunernes gratis hjælp medvirker til, at mange aldrig henvender sig på de offentlige behandlingscentre, siger Ulrik Becker, der er medlem af bestyrelsen for Alkohol & Samfund og desuden overlæge på Hvidovre Universitetshospital og professor på Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet.

I Odense bliver kampagnen synlig gennem forskellige events - blandt andet i Rosengårdcentret 14. januar og i kommunens borgerservice d. 21. januar og kampagnens budskaber kommer ud i byen på plakater, i foldere og biografreklamer.

Mere om kommunernes gratis alkoholbehandling her.

Om Odense Kommunes tilbud her.