I det fynske folks tjeneste

Kan du redde liv? Nu kan eleverne på Tingløkkeskolen

Eleverne på Tingløkkeskolen og Kroggårdsskolen i Odense producerede fredag små mobilfilm om at redde liv.

01:00

Video: Ditte Lunde

Foto: Ditte Lunde

1 af 2

I denne uge uddanner Trygfonden skoleelever landet over i førstehjælp og vigtigheden om at træde til med livreddende hjælp, hvis en legekammerat, mormor eller onkel falder om med hjertestop.

Det foregår på Fyn på Kroggårdsskolen og Tingløkkeskolen i Odense.

Eleverne undervises af Trygfonden og firmaet Lommefilm, der gennem brugergenerede film skabt med mobiltelefoner udbreder læring og kampagner.

Ved selv at producere små film om livreddende førstehjælp skal eleverne blive meget klogere på hjertemassage og kunstigt åndedræt. 

Lone Hansen, der er lærer på Kroggårdsskolen, er begejstret for metoden.

- Livreddende førstehjælp kan være et abstrakt emne for eleverne, men når de får mulighed for at prøve at give hjertemassage på en dukke i førstehjælpsundervisningen og desuden producere film om emnet, bliver det mere håndgribeligt og involverende, siger hun.

Sammen med sine klassekammerater farer Magnus Løve Egetoft rundt i Tingløkkeskolens skolegård med en tablet og redder liv.

- Jeg har lært rigtig meget om, hvor du skal trykke, når du giver førstehjælp, fortæller han.

Efter undervisningen i uge 11 ved eleverne med sikkerhed, at chancen for at overleve hjertestop øges med op til 70 procent, hvis man inden for de første fire minutter får stød med en hjertestarter. De ved med garanti også, hvordan de skal give hjertemassage og kunstigt åndedræt til en person, der falder om. 

04:14 Luk video