I det fynske folks tjeneste

Kandidater til handicappris er fundet

Odense Handicapråd har udpeget tre nominerede til at få Odense Kommunes Handicappris 2017.

Fælles for de tre nominerede er, at de forener frivillighed og engagement, som medvirker til at inkludere mennesker med handicap.

Prisen går til initiativer, der gør noget ekstra for at hjælpe og inspirere handicappede og inkluderer dem i de frivillige fællesskaber i Odense.

- Alle mennesker har brug for at være en del af et fællesskab, og derfor er det afgørende, at også mennesker med handicap får chancen for at opleve at være en del af vores frivillige fællesskaber. Jeg håber, at denne prisuddeling kan være med til at inspirere til endnu flere gode initiativer, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

De nominerede til Odense Kommunes Handicappris 2017

Thomas Nielsen: Der er initiativtager til løbeture hver anden lørdag med beboerne fra Munkehatten, som er et botilbud for voksne med betydelig og varig nedsat fysisk/psykisk funktionsevne. Løbeturene giver beboerne øget livskvalitet og gode oplevelser i fællesskab med løbegruppens medlemmer.
 
Annette Hansen: Der trods sit eget handicap har indgået et samarbejde med H.C. Andersen Børnehospital, hvor hun hækler tæpper til de for tidligt fødte børn på afdeling H1. Med sit eksempel kan Annette Hansen inspirere andre personer med handicap til at engagere sig i frivilligt arbejde.
 
Poul Erik Petersen: Der har etableret foreningen "Team U-Frivillig", som støtter personer med nedsat funktionsniveau i at deltage i frivilligt arbejde ved bl.a. musik- og sportsarrangementer. "Team U-Frivillig" giver deltagerne større selvtillid og udvider deres sociale netværk og kulturelle oplevelser.

Vinderen får en specieldesignet skulptur af Jens Galschiøt ved en udnævnelsesceremoni i Seniorhus Odense den 1. december.

Man skal tilmelde sig på handicappris@odense.dk, hvis man ønsker at deltage. Det er gratis.

Fakta om Odense Kommunes Handicappris

Handicapprisen uddeles hvert år. Det er en særlig anerkendelse til en person, virksomhed eller organisation, som gør en ekstra indsats for mennesker med handicap i Odense
Handicapprisen gives af Odense Kommune og Odense Handicapråd i fællesskab som en særlig anerkendelse til personer, virksomheder eller organisationer, der gør noget ekstraordinært for at styrke handicappedes livsvilkår i Odense. 
 
Prisen skal være med til at fremhæve de gode eksempler på, hvordan hverdagen for handicappede borgere kan gøres bedre.
 
Det er ikke størrelsen af indsatsen, der tæller. Det er derimod betydningen af indsatsen, der vægtes. Selv en lille indsats, som de fleste ikke lægger mærke til i hverdagen, kan gøre en stor forskel for handicappedes livskvalitet.

Kilde: Odense Kommune