Kaos inden nedlukning: Fynboerne valfarter til de store indkøbscentre

Fynboer vil nå at handle i storcentre inden nedlukning. Kø og kaos på parkeringspladser.

quote Her til aften har der været flere end på black friday

Lars Skinbjerg Pedersen, butiksindehaver

Onsdagens pressemøde var fortsat i gang, da flere fynboer satte sig i bilen med kursen mod det nærmeste storcenter.

Som følge af det stigende smittetal lukker landet storcentre nemlig ned fra og med torsdag, fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) på mødet.

Onsdag aften har det resulteret i længere køer og trængsel på parkeringspladserne foran blandt andet Rosengårdcentret og Tarup Center i Odense.

Lars Skinbjerg Pedersen, der blandt andet er indehaver af Baggi i de to centre, beskriver over for TV 2 Fyn situationen i Rosengårdcentret som "kaos".

- Der var helt stille i formiddags, men ligeså snart rygterne svirrede, kom der kunder. Her til aften har der været flere end på black friday, siger han.

- Det er så vildt, det her.

- Så gik jeg lidt i panik

Blandt de mange handlende, der havde indfundet sig på gangene i Rosengårdcentret, var blandt andre Linda Sundsdal fra Odense.

- Jeg var her den anden dag for at købe gaver, men vi manglede lige to-tre stykker, og så gik jeg lidt i panik, siger hun.

quote Nu kan du se, at sådan en som mig løber herud, og det gør mange andre også. Det er dumt

Tem Præst, Faaborg

Hun mener godt, at nedlukningen kunne være udskudt til fredag. Tem Præst fra Faaborg mener derimod, at nedlukningen skulle have ventet til søndag.

- Nu kan du se, at sådan en som mig løber herud, og det gør mange andre også. Det er dumt. Hvis man i stedet for sagde på søndag, kunne folk sprede det lidt mere ud, siger han og forklarer sit besøg med, at han i første omgang troede, at det var alt, der lukkede fra torsdag.

- Jeg hørte, at hun Mette Frederiksen lukkede ned, og jeg havde ikke købt julegaver, så fik jeg travlt. Jeg kunne ikke helt finde ud af, om hun lukkede ned for det hele, så jeg tænkte, at jeg måtte skynde mig ud for at købe.

Flere butikker skal lukkes ned

Det er udelukkende de store, overdækkede centre, der lukker ned fra 17. december. Men fra 21. december følger de liberale erhverv - som frisører - med, og skolebørn og elever, der ikke allerede er sendt hjem, hjemsendes.

Fra 25. december lukker også detailhandlen - undtagen fødevarebutikker og apoteker. Nedlukningen forventes som minimum at vare frem til 3. januar.

Ifølge direktøren i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, skal storcentrene lukke først, da hele familien sjældent tager sammen ned til guldsmeden eller skomageren for at opholde sig i flere timer, sådan som man gør i storcentre. 

Samtidig er der i forbindelse med mindre butikker klart angivet, hvor mange man må opholde sig i butikken med mere. Det er sværere at overholde i storcentre, forklarer Søren Brostrøm.

Kaos efter pressemøde i marts

Tidligere på året medførste et pressemøde ligeledes kaotiske tilstande - dog i en lidt anden skala.

Her var det supermarkederne, der 11. marts blev rendt over ende af panikslagne kunder, der fyldte toiletpapir og pasta i kurven.

Ved Bilka i Odense havde en familie medbragt en trailer, mens hamstringen af varer førte til et slagsmål i Netto.

NYE RESTRIKTIONER

Oversigt

    Oversigt