I det fynske folks tjeneste

Kent Nielsen: Vi ved, vi er favoritter

OB-træner Kent Nielsen føler, at OB har haft en god opstart, og glæder sig til at komme i gang med den nye sæson.

Foto: Claus Fisker, Scanpix

OB tager på fredag hul på en ny superligasæson, når de hjemme på TREFOR Park får besøg af Silkeborg, der sluttede som nummer to i 1. division i sidste sæson.

Kent Nielsen er glad for OBs sæsonoptakt, men ser frem til bare at komme i gang med turneringen og få svar på de spørgsmål, der altid er op til sæsonstart.

- Man bliver altid spurgt, 'hvor er I i forhold til der, hvor I gerne vil være', og jeg siger altid, at det kan man ikke sige noget om. Når man er gammel træner, så bruger man ikke så meget tid på at tænke over det, man er bare glad for, man skal i gang, for så får vi at se, hvor vi står. Og jeg er helt sikker på, at der vil være noget, der overrasker os - både positivt og negativt, siger Kent Nielsen til OB's hjemmeside.

Sæsonen starter fredag aften med en hjemmekamp mod oprykkerne fra Silkeborg. For to år siden lagde OB også ud med en kamp på eget græs mod en oprykker. Dengang var modstanderen Hobro, der af alle eksperter var dømt som sæsonens store prügelknabe.

Ikke desto mindre endte kampen med et ydmygende OB-nederlag på 1-2.

Måske med den kamp i baghovedet advarer Kent Nielsen mod at undervurdere fredagens gæster fra Silkeborg.

- Når vi kigger på deres hold med Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Jens Martin Gammelby, Martin Thomsen, Mikkel Vendelbo, Robert Skov, Davit Skhirtladze, Emil Scheel - de har alle sammen spillet Superligafodbold for ikke så længe siden. Så jeg tror, at vi alle sammen - også offentligheden - skal kigge mere nuanceret på de hold, der kommer op. Tidligere kom der klubber og spillere op, der ikke havde spillet Superligafodbold. Den tid er ovre. Så det bliver en udfordring, siger Kent Nielsen.

OB-træneren håber selvfølgelig på at kunne give hjemmepublikummet en god start og en sejr i fredagens kamp, men han har stor respekt for gæsterne fra Silkeborg.

- Vi ved, vi er favoritter. Vi føler også, at hvis vi spiller op til vores bedste, så har vi også en stor chance for at levere det resultat, vi gerne vil have, og det er selvfølgelig en sejr. Men vi ved også, at de kan gøre ondt på os med deres omstillingsspil og deres dygtige sparkere, siger Kent Nielsen.

Kampen starter fredag klokken 20.15 på TREFOR Park i Odense.