I det fynske folks tjeneste

Keramikhoved forsvundet fra galleri

Et keramikhoved skabt af den spanske kunstner Clara Oliveras er forsvundet fra et galleri i Odense.

Det er kun ansigtet, der er fjernet fra galleriet. Den anden halvdel – bogstavdelen – befinder sig stadig i galleriets varetægt. Foto: Galleri Rasmus

Keramikhovedet er fjernet fra Galleri Rasmus´ lokaler i Ny Vestergade 9 i Odense, hvor det lå i en transportkasse. Det drejer sig om værket NOW, skabt af den spanske kunstner Clara Oliveras.

- I forbindelse med en ny ophængning i galleriet er der under udpakning bortkommet eller snarere uretmæssigt fjernet, skriver galleriet i en pressemeddelelse.

Keramikhovedet er forsvundet i galleriets åbningstid, og galleriet har videoovervågning, som nu skal ses igennem.

- Vi har en stærk formodning om, at en gæst uforvarende er kommet til at putte værket i sin taske, lyder det fra galleriet.

Læs også Nyt tyveri af Galschiøt-værker

Kvindehoved i emaljeret keramik er 46 x 90 x 6,5 centimeter, vejer knap 10 kilo. Det er kun ansigtet, der er fjernet fra galleriet. Den anden halvdel – bogstavdelen – befinder sig stadig i galleriets varetægt.

Hvis keramikhovedet ikke dukker op igen, så overvejer Galleri Rasmus at udlove en dusør for oplysninger, der kan føre til, at Clara Oliveras’ hovedværk kommer tilbage til Gallerie Rasmus.