I det fynske folks tjeneste

Klip for en god sag: 810 centimeter hår til kræftramte børn

Over otte meter hår blev det til, da frisørsalonen By Holst søndag svingede saksen i den gode sags tjeneste.

07:59

Saksene klippede løs til fordel for kræftramte børn i går i frisørsalonen By Holst i Odense.

Søndag var den odenseanske frisørsalon By Holst fyldt med langhårede gæster, der alle lod lokkerne falde til fordel for kræftramte børn. For tredje år i træk donerede salonen nemlig hår til parykker. 

- Det betyder meget for os, og det giver enormt meget igen. Vi plejer at sige, at vi har to regnskaber kørende. Det der betaler vores regninger, og det der gør indtryk for os, fortæller indehaver af By Holst, Katrine Sommer. 

I alt 24 personer kom forbi salonen søndag for at donere hår, og flere af dem kom med deres egne personlige historier om kræftforløb: 

- Jeg har blandt andet haft en i stolen, som har et familiemedlem, der har haft kræft. Jeg har faktisk også haft en i stolen, som har haft kræft selv, fortæller Katrine Sommer. 

Fletninger og hårpynt på børneafdelingen 

Udover den årlige dag, hvor salonen donerer hår til kræftramte børn, har de ansatte frisører også jævnligt kontakt med børneafdelingen på Odense Universitetshospital:

- Vi laver strithår og fletninger på børnene, og det giver simpelthen så stor en glæde, siger ejeren. 

Men selvom initiativerne alle er sat i gang for at hjælpe kræftramte børn, så tror Katrine Sommer også, at salonen selv får noget ud af projekterne: 

- Det er da god reklame, og måske også noget vi kan se på bundlinjen, siger hun. 

Katrine Sommer gæstede studiet på TV 2/FYN mandag. Se hele interviewet med hende øverst i artiklen.