I det fynske folks tjeneste

Knaldet af politiet i stedet for Facebook

Fyns Politi modtog mandag en anmeldelse om et røveri i Kongens Have i Odense, hvor offeret efterfølgende fandt gerningsmanden på Facebook. Nu er begge involverede i sagen sigtet.

Røveren, der blev genkendt på Facebook, er ikke mere skyldig end offeret, der anmeldte røveriet. De planlagde begge røveriet og er sigtet for falsk forklaring og falsk anklage.

To unge mænd på 15 og 16 år opfandt angiveligt et røveri med den 16-årige som gerningsmand og den 15-årige som offer.

Men lidt efterforskning i sagen viser, at røveriet var planlagt af dem begge. De er nu sigtet efter straffelovens §164 om falsk forklaring og falsk anklage, der kan give op til seks års fængsel.

Den 15-årige "forurettede" havde blandt andet revet sig selv i ansigtet, for at få røveriet til at se mere ægte ud.

- Vi har afhørt begge involverede, og det viser sig, at de har opfundet røveriet, af årsager jeg ikke vil komme nærmere ind på, af hensyn til de to unge mænd, siger vicepolitikommissær Michael Lichtenstein, Fyns Politi.

De to unge mænd blev afhørt med de kommunale myndigheder til stede. De skal nu iværksætte en støtteordning for at forhindre, at den kriminelle løbebane fortsætter.

- Men de to kan se frem til et retsligt efterspil for falsk anmeldelse. Men fordi de er så unge, vurderer jeg, at de nok slipper med en bøde, siger Michael Lichtenstein.