Knallertfører efterlyses efter brandstiftelse

Mand i bar mave mistænkes for brandstiftelse i Agedrup.

Fyns Politi efterlyser en knallertfører i forbindelse med en brandstiftelse på en mark ved Kertemindevej i Agedrup.

Gerningsmanden beskrives som følger:
Mand, almindelig af kropsbygning og lys i huden. Han var iført blå styrthjelm med sølvgrå stafferinger. Han havde bar mave, og var iført sorte shorts og sorte sandaler.

Brandstiftelsen blev anmeldt tirsdag klokken 12.46, hvor føreren af en knallert kørte ad Kertemindevej og holdt ind til siden.

Føreren smed en flaske i kanten af det tørre græs og der opstod en pludselig og højt opblussende brand. Knallerten kørte lidt længere frem, og føreren vendte sig om mod branden.

Vidnerne, som havde set hændelsen kørte efter knallerten og ind foran knallerten, hvor føreren stod og så mod branden. Manden kørte væk fra vidnerne ved at køre ind over Circle K-tanken på Kertemindevej.

Det koster fængsel

I forbindelse med en brand på Tårupvej mellem Røjle og Røjle Tårup natten til onsdag gjorde vagtchef ved Fyns Politi, Ehm Christensen opmærksom på, at brandstiftelse ikke bare er drengestreger.

Det er en forbrydelse, som i yderste konsekvens kan give flere års fængsel:

- For almindelig ildspåsættelse kan det give fængsel i op til seks år. Udsættes andre for overhængende fare kan man straffes med fængsel indtil livstid, siger Ehm Christensen.

Eventuelle oplysninger om branden kan gives til Fyns Politi på telefonnummer 114.

Opdatering
Clock26. jul 2018, kl. 09:00
Manden har meldt sig selv til politiet onsdag eftermiddag.