Knivstikker havde kniv med hjemmefra

En 47-årig sigtet for tredobbelt drabsforsøg på sygehus i Odense har forklaret, at han havde kniv med i tasken

Den 47-årige mand, der er sigtet for tredobbelt drabsforsøg efter knivstikkeri på Odense Universitetshospital fredag, har i retten forklaret, at han havde taget kniven med hjemmefra, og at den var i hans taske.

Han er lørdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Svendborg, hvor dommeren har varetægtsfængslet ham i fire uger.

Anklager Henning Christiansen, Fyns Politi, oplyser, at manden foreløbig skal være på retspsykiatrisk afdeling i Middelfart, mens det vurderes, hvor syg han er.

Rettens kendelse åbner både mulighed for, at han efterfølgende - hvis han er rask nok - kan anbringes i et almindeligt arresthus, og en anbringelse på Sikringsanstalten i Nykøbing Sjælland, hvis han er syg og farlig for sine omgivelser.

- Det er helt tydeligt en mand, der ikke har det godt. Nu skal vi finde ud af, om han er sindssyg eller farlig, eller om han slet ikke er det, når det kommer til stykket, siger Henning Christiansen.

Ved knivstikkeriet, der foregik på Psykiatrisk Afdeling Odense, blev en læge og to sygeplejersker såret. Deres tilstand var lørdag ved middagstid stabil, men de skal være indlagt til fortsat behandling.

Manden forklarede i retten, at han ikke overfaldt de tre hospitalsansatte for at slå dem ihjel.

- Han nægtede, at han havde forsæt til at slå ihjel, men han bekræftede, at han havde stukket i mennesker på sygehuset, siger Henning Christiansen.

Om årsagen til overfaldet forklarede manden i retten, at han var utilfreds med, at han ikke kunne komme hjem.

- Han var utilfreds med, at han havde opsøgt afdelingen frivilligt og ladet sig indlægge, men at man ikke ville udskrive ham, siger Henning Christiansen.

Ved indledningen af grundlovsforhøret lagde den 47-årige ud med, at han ikke kunne huske særlig meget fra fredagens begivenheder på hospitalet, hvor han efter at have stukket de tre ansatte forskansede sig i omkring 10 timer.

- I begyndelsen foregav han ikke at kunne huske noget, men der var tilsyneladende lidt skuespil i det, for efterhånden kunne han til en vis grad huske og give en sammenhængende forklaring, siger Henning Christiansen.

Han understreger, at manden ikke har det godt.

Ifølge ledelsen af Psykiatrien i Region Syddanmark kropsvisiteres alle patienter ved ankomsten og får deres bagage undersøgt. Det sker for at undgå, at der kommer narkotika og våben ind på afdelingen.

Ifølge mandens journal blev alle disse procedurer også fulgt i hans tilfælde.

Alligevel er det lykkedes den 47-årige at få en kniv med ind i tasken. Ifølge anklageren har han ikke haft en forklaring på, hvorfor han havde taget kniven med hjemmefra.