I det fynske folks tjeneste

Kolleger tager afstand til brystoperation

H.C. Andersen Klinikken i Odense gik langt over den etiske grænse, da direktøren Jens Pilegaard sagde ja til at fjerne brysterne hos en 15-årig pige. Det mener Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker.

Sådan ser Caspian Drumms brystkasse ud efter, at H.C. Andersen-klinikken fjernede hans bryster

Formanden for brancheforeningen, Bent Wulff Jakobsen, er chokeret over at høre, at et medlem i Odense har efterkommet en 15-årigs pige ønske om at få bortopereret brysterne, da hun havde et stærkt ønske om at være dreng.

Operationen blev foretaget efter en enkelt samtale med den 15-årige Caspian Drumm og forældrene.

- Jeg er dybt chokeret over og tager stærkt afstand fra, at en dansk læge på baggrund af en times samtale vælger at foretage et så omfattende og livsforandrende indgreb - på et barn oven i købet, siger Bent Wulff Jakobsen til jp.dk.

Også Etisk Råd, embedslægen, sundhedsstyrelsen og Sexologisk Klinik har udtalt kritik af H.C. Andersen Klinikken, men det er ikke direkte ulovligt.

- Det er meget muligt, at indgrebet ikke er direkte ulovligt, men etisk set går man som menneske og kirurg langt, langt over stregen, når man springer ud i at foretage en sådan operation, siger formanden for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker Bent Wulff Jakobsen.