I det fynske folks tjeneste

Kommunal kovending: Nu kan Brian søge om sports-kørestol

Brian Damsgaard kan nu komme til at dyrke sport uden at bryde loven. Efter TV 2/Fyn tog sagen op erkender kommunen nu, at have lavet fejl i sagsbehandlingen.

02:39

Brian Damsgaard kan nu dyrke sport uden at bryde loven. Efter TV 2/Fyn tog sagen op erkender kommunen nu, at have lavet fejl i sagsbehandlingen.

1 af 2

- Det er frustrerende. Man burde da have ret til at dyrke idræt som alle andre selvom man er handicappet, sådan sagde Brian Damsgaard mandag til TV 2/Fyn efter at Odense Kommune havde afvist at lade ham bruge sin kørestol til curling og fodbold.

Kommunen fejler - og beklager

Siden opfordrede rådmand Per Berga Rasmussen til, at han bare skulle overtræde reglerne. Men nu viser det sig, at kommunen har behandlet sagen forkert. Brian Damsgaard må alligevel godt dyrke sport - men i en speciel sports-kørestol - og sådan en vil kommunen nu hjælpe med at skaffe.

- Kontaktsportsgrene kan let beskadige en kørestol, men her rummer lovgivningen en mulighed for at ansøge om en ekstra kørestol specifikt til sportsudøvelse, blot via en anden paragraf end hjælpemiddelparagraffen. Det gør vi ikke borgeren opmærksom på, og det er i strid med vores vejledningspligt. Det er meget beklageligt. Og en fejl vi retter op på med det samme, siger Else Bønding, der er afdelingschef Else Bønding i Ældre- og Handicapforvaltningen

Kommunen lover nu at speede processen op, og hurtigst muligt behandle ansøgningen, hvis Brian Damsgaard søger om om en sportskørestol.