Kommuner vil gøre livet let for firmaer

Kommunerne har erkendt, at virksomheder ikke kommer af sig selv. De forsøger at tiltrække erhvervsliv ved at gøre turen rundt i det offentlige mere enkel. Odense går foran.

Kampen om nye og større virksomheder får kommunerne til at tage nye midler i brug. De satser især på at tiltrække erhvervsliv ved at gøre det lettere at være virksomhed i kommunen. Det skal være slut med at vente på tilladelse et sted, søge om arbejdskraft et andet sted og vente på godkendelse i månedsvis.

- Kommunal service er et klart konkurrenceparameter. Tidligere kom virksomhederne måske mere af sig selv, men nu er de mere krævende og kræsne. Der er en større tendens til, at de ser meget mere kritisk på, hvad en kommune har at tilbyde - herunder også service og opmærksomhed fra kommunens side, og derfor skal vi være skarpe på det område, siger borgmester i Odense, Jan Boye (K).

Odense Kommunen samler som det første sted i landet kontakt til alt fra politi og miljømyndigheder til kommunens sagsbehandlere i et enkelt kontor.

Ifølge Kommunernes Landsforening er en lang række kommunerne landet over i gang med lignende tiltag for at sikre den nemmeste tilgang for erhvervslivet.