Konference om kloge børn i Odense

Odense er i disse dag vært for en stor verdenskonference om begavede børn.

Konferencen The World Council for Gifted and Talented Childen bliver for første gang nogensinde afholdt i Norden og det med deltagelse af mere end 550 lærere og professorer fra 50 lande. Konferencen handler om, hvordan man bliver bedre til at integrere højt begavede børn i undervisningen.

- Det er helt unikt, at vi har fået konferencen til Danmark, for den har som regel et universitet eller et uddannelsescenter i ryggen, fortæller Tina Refning, der i samarbejde med organisationen Inspiring Denmark har fået konferencen til Fyn.

Tina Refning håber, at alle deltagerne får et stort udbytte af The World Council for Gifted & Talented Children Conference 2015. Dels ved at dele erfaring, dels ved at de danske deltagere bliver inspireret.

- Jeg vil virkelig ønske, at vi i Danmark ikke ser på det enkelte, begavede barn, men i stedet ser det som en integreret del af skolesystemet, hvor vi skal have en professionel tilgang til de begavede børn med blandt andet særlige uddannelsestilbud til lærere, der arbejder med disse børn, afslutter hun.