I det fynske folks tjeneste

Konkurrence: De kvikkeste vinder et studiejob

I den kommende weekend har 30 studerende på SDU 24 timer til at finde en løsning, som kan gøre Odense til en smartere by – vinderholdet kan se frem til studiejob i kommunen.

Studerende kan i en kamp med data og viden om Odense vinde studiejob og billetter til Tinderbox.

Kan du gøre Odense til en smartere by på kun 24 timer, så har du chancen for at sikre dig et studiejob i By- og Kulturforvaltningen. 

03:41

Christian Vester Nielsen fra SDU Erhverv fortæller, at jobkonkurrencer som denne er en win-win.

Luk video

Sådan lyder præmissen for årets Bright Over Night, hvor de studerende på Syddansk Universitet skal finde løsninger, som skaber et mere digitalt Odense, hvor odenseanerne og ikke teknologien i centrum.
 
De studerendes opgave er at finde gode måder at bruge data og viden på, så kommunen kan skabe en by med borgerinddragelse, bedre service, økonomi og livskvalitet. 

04:11

Kristina Dienhart er programleder for SmartCity. Hun fortæller, hvad en smart by er, og hvad idéen med konkurrencen er.

Luk video

 Der venter dem et stramt program med intensivt gruppearbejde, sparring med eksperter, fremlæggelser og ikke mindst finaler, hvor de fem kvikkeste får tilbudt et fem studiejob.
 
- Odense er en studieby, hvor vi gerne vil inddrage de studerendes viden og idérigdom i byens udvikling. Her får de en konkret opgave, som skal kunne bruges i praksis, og som giver de studerende ny viden og erfaring til glæde for dem selv og Odense, siger borgmester Anker Boye (A).

Vinderne kan se frem til at begynde hos By- og Kulturforvaltningen til september. Desuden kan vinderholdet glæde sig over partoutbilletter til Tinderbox.

 

Fakta 

Bright Over Night er et samarbejde mellem Odense Kommune og Syddansk Universitet.

De studerende får lejlighed til at bruge deres uddannelser i en konkret kontekst, mens Odense får mange forskellige fagligheder til at tænke over mulighederne i Smart City. 

Smart City handler om at sætte data i spil på helt nye måder.

Det er andet år med Bright Over Night. Der er 30 deltagere fordelt på seks hold.
Bright Over Night begynder fredag 29. april kl. 15.00.
Vinderholdet kåres lørdag klokken 16.00.