I det fynske folks tjeneste

Konservativ kritik af rådmand

Rådmand Peter Rahbæk Juel møder skarp kritik fra en byrådskollega, fordi han i første omgang sagde ja til at tale ved en palæstinensisk demonstration på Flakhaven. Mai Henriksen mener, at rådmanden har taget Odense Kommune som gidsel.

Mai Henriksen mener at rådmand Peter Rahbæk Juel tager Odense Kommune som gidsel

Peter Rahbæk Juel havde sammen med Stina Willumsen planlagt at tale ved fredagens demonstration mod Israels fremfærd i Gaza, men de to politikere trak sig i sidste øjeblik, da de ikke brød sig om stemningen ved demonstrationen.

Men de to politikere skulle aldrig have sagt ja til at tale ved demonstrationen, mener Mai Henriksen, der er politisk ordfører for De Konservative i Odense Byråd.

- Det er beklageligt, fordi rådmanden for Ældre- og Handicap-forvaltningen repræsenterer Odense Kommune, som uforskyldt er blevet draget ind i en religionskrig. Det er forkasteligt, at Peter Rahbek Juul på den måde tager Odense Kommune som gidsel. Derved sender han et rigtig skidt signal til alle borgere i Odense - og ja også til andre byer både på Fyn og i resten af Danmark, skriver Mai Henriksen i en pressemeddelelse.

I følge Mai Henriksen skal lokalpolitikere overlade internationale konflikter til folketinget.

- Jeg mener, det er dybt upassende at rådmanden overhovedet går ind i sagen og tager stilling i en religionskrig - og han tager stilling ved at takke ja til at være hovedtaler til demonstrationen.  Konflikten mellem Israel og Palæstina er en yderst kompliceret affære, som lokalpolitikere ikke bør blande sig i. Der er en god tradition i Danmark for at vi lader Folketinget om udenrigspolitikken, skriver den konservative byrådspolitiker.

Mai Henriksen blev selv spurgt om hun ville tale ved demonstrationen, men takkede nej, da hun opfattede demonstrationen som anti-israelsk.

Læs mere om narkolepsi her