Konservative er forundret over asylløsning

De Konservative mener, at regeringen går imod egen politik ved at placere 200 asylansøgere i Vollsmose.

Oplysningen om, at Udlændingestyrelsen vil placere op mod 200 asylansøgere i et midlertidigt asylcenter i det omstridte boligområde Vollsmose i Odense, vækker stor undren hos De Konservative.

- Jeg forstår det simpelthen ikke. Regeringen spæner væk fra den politik, de førhen har lagt frem, siger Benedikte Kiær og henviser til regeringens ghettostrategi fra 2010, som går på at mindske ghettodannelse ved en større variation i beboersammensætning.

- De gør jo det lodret modsatte af, hvad de siger. Det kan godt være, der her er tale om en akut opstået situation, men man må kunne løse det på anden vis end at vælge ét af landets mest udsatte boligområder, siger hun.

Men kritikken preller helt af på Trine Bramsen, formand for Socialdemokratiets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik, selvom hun er enig i, at situationen ikke er optimal.

- Vi har aldrig påstået, at det her er nogen god idé. Jeg synes også, der er rigtig mange andre steder, man kunne finde, der er langt bedre end Vollsmose, men der er tale om en midlertidig løsning på et akut problem, siger hun.

Indkvarteringen i Vollsmose skal først og fremmest anvendes til børnefamilier fra blandt andet det borgerkrigsramte Syrien, der ifølge Udlændingestyrelsen også i år udgør en af de større asylansøger-nationaliteter.

- Alternativet er, at de her familier, der kommer fra et krigsområde, skal placeres på en mark i containere. Det mener jeg simpelthen ikke, vi kan være bekendt over for børnefamilier, siger Trine Bramsen.

Selvom løsningen er midlertidig, forudser Benedikte Kiær alligevel, at det kan give problemer på sigt.

- Hvis nogle af dem ender med at blive i landet og bosætter sig i Vollsmose, hvor der nogle gange er voldsomme episoder, så er risikoen, at de kommer til at opfatte det som værende en del af det danske samfund, siger hun.

Asylansøgerne skal bo i en 11 etager høj og delvis tom etageejendom, som Odense Kommune for nylig solgte til Dan Mark Ejendomme A/S.

/ritzau/