Konservative får nej: Odenses skoler må ikke deltage i forsøg

Konservative i Odense Byråd var tæt på at få flertal for at give Odense Kommunes folkeskoler lov til at deltage i ny forsøgsordning fra Undervisningsministeriet, men Venstre sprang fra i sidste øjeblik.

Konservative i Odense Byråd kommer alligevel ikke igennem med et forslag om at give kommunens 36 folkeskoler lov til at søge penge fra Undervisningsministeriet til undervisningsforsøg. Undervisningsministeriet har ellers åbnet for at give skoler mulighed for større fleksibilitet i tilrettelæggelse af skoledagen. 

På et ekstraordinært møde i Børn- og Ungeudvalget tirsdag faldt forslaget, og det ærger byrådsmedlem Kristian Guldfeldt (K).

- Vi havde en forventning om, at vores forslag blev vedtaget i forlængelse af de løfter, som vi fik under debatten på seneste byrådsmøde. De løfter er de andre partier løbet fra, og det er hammerdårlig stil, siger han til TV 2/Fyn.

Her var forslaget tæt på at samle flertal med opbakning fra Dansk Folkeparti og Enhedslisten. Venstre tøvede dog, men gav udtryk for, at man ville stemme for under den forudsætning, at byrådet ikke direkte gik ud med en opfordring til skolerne om at tage del i forsøget.

- Byrådet skal ikke opfordre skolerne til at søge om penge. Men vi kan godt støtte forslaget, hvis vi nøjes med at oplyse skolerne om, at vi vil give dem tilladelse til at gøre brug af muligheden, sagde Venstres Bo Libergren på byrådsmødet.

Efter en til tider rodet og forvirret debat besluttede Venstre dog i sidste øjeblik at stemme for et ændringsforslag fra Radikale om at sende K-forslaget tilbage til Børn- og Ungeudvalget til fornyet behandling på et ekstraordinært udvalgsmøde.

- Konservative er jo ikke repræsenteret i udvalget, men på byrådsmødet blev vi lovet, at man ville behandle forslaget, som om sammensætningen var den samme som i byrådet. Det løfte er man så løbet fra, siger en ærgerlig Kristian Guldfeldt.

Venstre, som sad med nøglen til flertallet, mener dog ikke, at økonomien var fuldt belyst på byrådsmødet.

- På udvalgsmødet fik vi mere detaljerede beregninger, og her viste det sig, at forslaget har økonomiske konsekvenser, blandt i form af øgede udgifter til skolefritidsordningen. Derfor stemte vi imod forslaget, siger Bo Libergren.

Oversigt

    Oversigt