Konservative vil have tryghedsvagter med bødeblok og blå blink i Odense

Det er for utrygt at færdes i Odense, mener konservativ kandidat Søren Windell. Partiet foreslår nu et kommunalt vagtværn.

Bandelivet omkring Vollsmose og Nyborgvej, vanvidsbilisme, overfald i Vintapperstræde, ubehageligt møde med unge mennesker under opsætning af egne valgplakater, og for dårlig belysning i Kongens Have om aftenen.

De udfordringer med utryghed mener rådmand Søren Windell fra Det Konservative Folkeparti, som genopstiller til kommunalvalget, at Odense Kommune har.

Derfor foreslår han også, at kommunen bliver en af de første til at implementere kommunale vagtværn.

- Tanken er, at det skal være mere trygt at færdes, forklarer han.

quote Det kræver, at der er en autoritet og respekt omkring de her vagter

Søren Windell, byrådskandidat, Det Konservative Folkeparti, Odense Kommune

Forsøgsordning med lokalt vagtkorps

Med de kommunale vagtværn får kommunerne selv mulighed for at sætte vagter ind, hvis man på offentlige steder vil skabe mere tryghed.

Ordningen er nedskrevet i aftalen for politiets og anklagemyndighedens økonomi 2021-2023, hvor alle aftaleparterne var enige om at etablere en forsøgsordning.

I Odense Kommune har Det Konservative Folkeparti udover det lokale vagtkorps forslået flere tiltag for at skabe mere tryghed. Læs dem i faktaboksen nedenfor.

Konkrete forslag i Odense Kommune

Autoritet som politi - til hjælp for politi

Det er i aftaleteksten beskrevet, at tiltaget skal supplere politiets arbejde med at opretholde ro og orden - og forhåbentlig også aflaste politiet, forklarer Søren Pape Poulsen, formand for Det Konservative Folkeparti:

- Jeg synes, at politiet har rigeligt at se til. (...) De skal koncentrere sig om det, der er rigtig vigtigt, og så er der nogle ting, som politiet nødvendigvis ikke behøver at tage sig af, som jeg synes, at man skal give en kommunal tryghedsvagt mulighed for at gøre, siger han.

Det kunne eksempelvis være støjgener fra musik i parker. 

- Det kræver, at der er en autoritet og respekt omkring de her vagter, uddyber Søren Windell.

Han ser gerne, at vagterne får mulighed for at anholde, udskrive bøder og benytte sig af blå blink.

Odense Kommunes borgmester, Peter Rahbæk Juel fra Socialdemokratiet, er enig i, at kommunen skal være tryghedsskabende i bybilledet. I den forbindelse nævner han de nuværende gadeplansmedarbejdere. Men de ønskede beføjelser er borgmesteren ikke enig i.

- Jeg er mest tilhænger af, at det er politiet, der jo må bære våben og foretage anholdelser, som konfronterer banderne og de kriminelle miljøer, skriver borgmesteren i et skriftligt svar til TV 2 Fyn.

261050-bccf0768.jpeg
261050-bccf0768.jpeg
c_2
Det Konservative Folkeparti
Søren Windell
Født 21/9/1978 i Odense

Ordning på kommunens regning

Hvis en kommune ønsker at implementere dette, vil det blive for egen regning.

- Vi har ikke de samme udfordringer alle steder, og jeg mener ikke, at det er en statslig opgave, at man vil have et ekstra fokus i en by eller en kommune på noget bestemt, understreger Søren Pape Poulsen.

Han oplyser, at det nu forhandles, hvilke beføjelser kommunerne skal have i forsøgsordningen.

TV 2 Fyn har været i kontakt med Fyns Politi for at få en kommentar fra politidirektør Arne Gram, men Fyns Politi ønsker ikke at udtale sig i politiske sager op mod kommunalvalget.

Oversigt

    Oversigt