I det fynske folks tjeneste

Konsortium til Odense Musik- og Teaterhus fundet

På et pressemøde onsdag bliver det konsortium, der har budt ind på at bygge Musik- og Teaterhuset, præsenteret.

En computermodel af Musik- og Teaterhuset.

Der er nu fundet et konsortium, der har budt ind på at bygge det nye Musik- og Teaterhus i Odense.

- Der er én byder, og det er et firma med god erfaring med andre projekter i den størrelsesorden, siger Søren Bonde, adm. direktør i Odenses By- og Kulturforvaltning.

Søren Bonde vil ikke ud med navnet på den entreprenør, der har budt ind på kulturbyggeriet. Det bliver først offentliggjort onsdag på pressemødet.

Herefter skal først By- og Kulturudvalget og siden Byrådet tage stilling til tilbuddet, og Søren Bonde forventer, at en endelig beslutning vil blive truffet i september 2012.

Byggeri glæder fynsk arkitekt

Arkitekten Jess Heilbo har i sit tidligere arbejde i Lillebæltgruppen været med til at byde på at bygge musik og teaterhuset, men selv om han ikke er med i det nye projekt, så glæder det ham, at der er fundet et konsortium, der vil bygge huset.

- Jeg ser på det som odenseaner, og der er det jo meget glædeligt, at det hus bliver bygget. Det kan blive meget vigtigt for Odenses udvikling, siger han.

Det nye Musik- og Teaterhus bliver et stort byggeri.

Det kommer til at blive 32.000 m2 og får 1800 siddepladser. Det bliver placeret i Odense bymidte på en af byens bedste grunde tæt på banegården og rådhuspladsen.

Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole og Odense Teater bliver en integreret del af projektet, der også rummer omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade samt en letbane.