Konsulent: Folk er ligeglade med ministre

Når flere politikere gæster Odense torsdag, kommer de ikke til Vollsmose. Men det er beboerne ligeglade med.

Turen går ikke til Vollsmose, når tre socialdemokratiske ministre torsdag formiddag mødes med lokale politikere og politifolk for at drøfte skudepisoden i den belastede Odense-bydel tidligere på ugen. Men det er også lige meget for beboerne i området.

Det mener integrationskonsulent i Odense Kommune, Abdi Rashid.

- Folk i Vollsmose er ligeglade med, om ministre kommer på besøg. De vil bare have fred og ro som alle almindelige borgere i Danmark. Jeg har det indtryk, at langt de fleste siger: "Åh, nu kommer vi igen i aviserne og fjernsynet med de problemer", siger han.

Odense politigård får besøg af social- og integrationsminister Karen Hækkerup, justitsminister Morten Bødskov og by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen.

Sammen med politiet skal de finde frem til, om der politisk og lovgivningsmæssigt skal gøres noget for at dæmme op for episoder som den i mandags, hvor cirka 70 unge trængte ind på skadestuen med køller og begik hærværk.

Karen Hækkerup har understreget, at hun gerne vil til Vollsmose en anden gang, men ikke vil forstyrre politiet i deres arbejde nu.

- For mig at se er det okay, at det foregår på politigården. Det er myndighed til myndighed, som taler sammen. Det har ikke noget med beboerne at gøre, mener Abdi Rashid.

Han understreger, at det handler om stigmatisering. Det er et skridt frem - og 10 tilbage, når sådan noget som på skadestuen sker, lyder det.

- Politikerne blander sig i denne her debat for at puste til diskussionen om, hvorvidt folk er integreret eller ikke. Men det har ikke noget med integration at gøre, siger Abdi Rashid og fortsætter:

- De er jo bare - undskyld, at jeg siger det - nogle skiderikker og idioter, som har dummet sig gevaldigt. Og jeg håber, at politiet finder gerningsmændene og får dem for retten.