I det fynske folks tjeneste

Krimi til Odenses lærere

Læreren skal vænne sig at holde fri efter klokken 16. Derfor får alle lærerne i Odense en gratis krimi at hygge sig med.

00:58

1 af 2

Krimien er skrevet af forfatteren Claus M. Lohman, der også er lærer på Næsby Skole. Bogen "Genstart" er hans debutroman, og den bliver uddelt gratis til alle lærere i Odense af Odense Lærerforening.

- Med de nye arbejdstidsregler bliver lærernes arbejdsvilkår markant forandret. Tidligere kunne lærerne fleksibelt løse deres arbejdsopgaver, når det passede bedst ind i forhold til opgaverne, eleverne, forældrene og øvrige samarbejdspartnere. Dette kunne også foregå aftner og weekender. Nu skal det hele placeres inden for "normal" arbejdstid kl. 8 - 16, skriver formand i Odense Lærerforening, Anne-Mette Kæseler Jensen i en pressemeddelelse.

I følge Odense er lærerforening er uddelingen af krimien ment som en reminder til lærerne om, at de skal glemme de gamle vaner, og holde helt fri efter klokken 16.

- Forskning har vist, at det at have en fritid med mulighed for at restituere er et blandt flere parametre, som virker positivt på et arbejdsliv i balance. Med den nye arbejdstidslov for lærerene skal lærerne lære at holde fri, når de har fri. Ellers ender vi med det grænseløse arbejde, lyder det fra formanden for lærerne i Odense.