Kriminalredaktør: Anholdt drabsmistænkt arbejder sig op i hierarkiet

Den 21-årige mand, der onsdag blev fremstillet i grundlovsforhør for at have skudt og dræbt Abdinur Mohamed Ismail, er ved at arbejde sig op i bandehierarkiet.

Den 24. juni sidste år skød og dræbte en 21-årig mand Abdinur Mohamed Ismail i Vollsmose. Det mener i hvert fald Fyns Politi, der har anholdt den unge mand og sigtet ham for manddrab.

Den 21-årige mand er medlem af banden Vollsmosegruppen - også kaldet Fraktion A. Han er i familie med Fraktion A's leder, der under skududvekslingen mellem to stridende grupperinger blev ramt to gange i maven.

På nuværende tidspunkt er han dog ikke selv noget højtstående medlem af grupperingen.

- Han er en ung mand, der skal gøre sig fortjent til at komme op i hierarkiet, fortæller Fyens Stiftstidendes kriminalredaktør Bjarke Vestesen til TV 2 Fyn.

En byge af molotovcocktails

At gøre sig fortjent til en højere rang er noget man ifølge kriminalredaktøren ofte ser i både bande- og rockergrupperinger.

Selvom den sigtede blot er 21 år gammel, har han været kendt af politiet i mange år.

Vollsmosegruppen

- Når jeg husker tilbage, var der en episode i 2015, hvor flere politipatruljer omkring Bøgetorvet blev mødt af en regn af molovcocktails og andet kasteskyts. Da var den i dag 21-årige en del af den gruppering, fortæller Bjarke Vestesen. 

Foruden at være i familie med gruppens leder, er den 21-årige også i familie med en 25-årig mand, der allerede i september blev sigtet for medvirken til drabet på Abdinur Mohamed Ismail. Han sidder fortsat varetægtsfængslet.

Den 21-årige blev efter et fem timer langt grundlovsforhør varetægtsfængslet i fire uger.