Krise lurer efter stort OB-nederlag: Sportsredaktør kalder præstation for "virkelig bekymrende"

Fyens Stiftstidendes sportsredaktør vurderer OB's chancer for at komme i Superligaens top seks som værende minimal efter fredagens kamp.

Der var langt fra glædesjubel at spore fra de stribede fans, da OB fredag led et stort nederlag mod FC Midtjylland på hjemmebanen i det fynske.

OB tabte 1-5 til den midtjyske fodboldklub, og dermed er nederlaget klubbens største på hjemmebane siden 1991 mod Lyngby.

Fyens Stiftstidendes sportsredaktør Leif Rasmussen kalder OB-spillernes præstation på banen fredag for "virkelig bekymrende". Han vurderer oven på fredagens kamp, at holdet på nuværende tidspunkt ikke har evnerne til at spille på niveauet i Superligaen.

- Det var ganske enkelt en forfærdelig forestilling for OB. Det er noget af det værste, som jeg har set i klubben, og det siger ikke så lidt, for OB har de sidste kampe haft mange dårlige præstationer, siger sportsredaktør Leif Rasmussen.

- Det var som om, at de ikke var til stede sådan rent mentalt, og det er virkelig bekymrende. 

Her var det især den ene halvleg i kampen, at det hele var ved at "falde fra hinanden" for OB's spillere, uddyber sportsredaktøren og fortsætter:

- Defensiven sejlede allerede fra første halvleg, hvor det første mål blev givet væk af målmanden og forsvaret, og det forsatte så i anden halvleg. Hver gang midtjyderne lagde an til angreb, så var der ikke noget forsvar, og det går ikke i Superligaen.

Skadede spillere i stribevis

Efter kampen kan odenseanerne nu tælle ét point og en samlet negativ målscore på seks efter sæsonens tre første kampe. OB ligger dermed næstsidst uden en sejr på tavlen.

Dagen derpå kan skuffelsen mærkes på fodboldbanen hos holdtruppen og OB's cheftræner. 

-  Det er nogle dumme fejl, der ødelagde kampen for os. Vi har skulle kigge os selv i øjnene i dag, og det er selvfølgelig ikke sjovt, siger OB-anfører Jeppe Tverskov lørdag efter kampen.

quote Jeg vil give ti procent på, at holdet kommer i top seks, og det er måske endda højt sat

Leif Rasmussen, sportsredaktør, Fyens Stiftstidende

- Det er en skuffelse som stadigvæk er til stede. Det er en skuffelse over vores præstation og resultatet af kampen, og det er ekstremt frusterende, tilføjer cheftræner Andreas Alm. 

Cheftræneren vurderer, at kampens resultat blandt andet bygger på, at flere OB-spillere på nuværende tidspunkt er skadede.

- Hvis vi ser på forrige sæson, så er det cirka fem-seks stamspillere, der er ude med skader lige nu. Det tager tre til fire uger, før de er tilbage, så det er en stor udfordring for os, siger cheftræner Andreas Alm.

Cheftræner bærer en del af ansvaret

Leif Rasmussen er også enig i, at skaderne har påvirket det overordnede spil hos spillertruppen hos Odense Boldklub. Alligevel mener sportredaktøren dog, at cheftræneren bærer en del af ansvaret for det dårlige resultat. 

- Han bliver jo på et tidspunkt den store synder, for det er ham som står med ansvaret til allersidst. Uanset hvor uretfærdigt det kommer til at lyde. Det er ham, som pilen peger på, når holdet taber eller leverer dårligt, siger Leif Rasmusen.

Oplever du et vis pres i forhold til din situation?

- Nej jeg har været træner i mange år. Det er meget lidt effektivt, hvis jeg skal gå og tænke over, hvad andre føler, specielt hvis det er folk på tribunen, som jeg ikke kender, siger cheftræner Andreas Alm og fortsætter:

- Jeg tror, at alle er frustreret lige nu, og det bedste jeg kan gøre, er, at forberede mig på næste kamp.

OB's cheftræner Andreas Alm vurderer, at kampens resultat blandt andet bygger på, at flere OB-spillere på nuværende tidspunkt er skadede.
OB's cheftræner Andreas Alm vurderer, at kampens resultat blandt andet bygger på, at flere OB-spillere på nuværende tidspunkt er skadede.

- Jeg vil give ti procent

Sejren mod AGF næste uge er vigtig, hvis holdet skal gøre sig nogen forhåbning om at nå drømmen om at komme i top seks. Her vurderer sportsredaktøreren dog, at det på nuværende tidspunkt har lange udsigter.

- Jeg vil give ti procent på, at holdet kommer i top seks, og det er måske endda højt sat. Og så vil jeg faktisk give dem 50 procent chance for at overleve, i hvert fald sådan som det ser ud lige nu, siger Leif Rasmussen.

- Men det kræver måske, at man spiller mere kedeligt, defensivt og afventende, end man måske gerne vil. 

Odense Boldklub møder AGF på hjemmebane i Odense søndag den 7. august.