I det fynske folks tjeneste

Kriseramte spejdere får konsulentbistand

Spejdergrupperne i Odense mister medlemmer og flere grupper er i fare for at lukke. Et nyt udviklingsforløb med en konsulent skal redde de lukningstruede spejdergrupper fra lukning.

Spejdergrupperne har ofte været et godt alternativ for børn og unge, der ikke gik til idræt. Men selvom spejderne tilbyder aktiviteter og udeliv, så kniber det med at fastholde medlemmerne og finde nye ledere. Børnene falder fra, når teeanageårene indfinder sig.

Flere af de 39 grupper i Odense, har nu så få medlemmer, at de er i fare for ikke længere at kunne være godkendt efter Folkeoplysningsloven, hvor der kræves fem medlemmer.

For at redde de skrantende spejdergrupper vil Folkeoplysningsudvalget nu iværksætte et særligt udviklingsforløb for de mest truede spejdergrupper. 

Otte spejdergrupper får derfor mulighed for at få vejledning og inspiration hos konsulent Peter Erkmann, som har egen konsulentvirksomhed og har stor erfaring med spejdergrupper. 

Under udviklingsforløbet skal spejderne lære at udvikle nye ideer, at finde nye medlemmerne og skabe nye tidssvarende aktiviteter. Målet er at skabe fritidstilbud og fælleskaber til unge, hvor bevægelse ikke er i fokus. 

Folkeoplysningsudvalget skal på deres næste møde tage stilling til om de vil bevilge 200.000 kroner til udviklingsforløbet.