Kritik af rapport om Odense-events

Odense Kommune fastslår i en ny rapport, at det har været en god forretning at investere 17 millioner kroner i events i 2015. Det sår ekspert tvivl ved.

Odense Kommune dokumenterer ifølge dem selv, at investeringen på 17 millioner har resulteret i 50 millioner kroners ekstraomsætning i byen. 

Men der sættes nu spørgsmålstegn ved brugen af metoder i rapporten af lektor på Center for journalistik, Morten Skovsgaard. 

Den største indtægt kommer ifølge rapporten fra H. C. Andersens Festivals, hvor kommunen har opgjort antallet af festivalgæster til 134.481 personer. De gæster har i rapporten genereret en ekstra omsætning i Odense på 20 millioner kroner.

Antallet af gæster på festivalen er baseret på tilbagemeldinger fra de kunstnere, der optrådte rundt omkring i byen i løbet af festivalen, og det er kritisabelt, mener ekspert:

- Metoden er så usikker, at det er spørgsmålet, om det kan bruges til noget, siger lektor på center for journalistik, Ph.d. Og Cand. public Morten Skovsgaard.

Kritikken afvises dog af festivaldirektøren for H.C. Andersens Festivals, Peter Bøgholm.

- Det er beregnet ud fra et internt tal, som kommunen har fået adgang til. Der er ikke noget hokuspokus ved det, siger han.

Også borgmester Anker Boye afviser kritik af, hvorvidt det er forudsigeligt, at Odense Kommune selv dokumenterer, at deres investering har været en god forretning:

- Det har ikke været forudsigeligt for mig, siger borgmesteren til TV 2 Fyn og uddyber: 

- Rapporten skulle gerne vise et sandt billede af, hvad der er foregået. Det er vigtigt for os politikere, at når vi investerer i vækst og udvikling i byen, at det så også er det, der sker.