Kritik af tavs Boye: Det er blevet en strudsepolitik!

Odenseborgmester Anker Boye får hård kritik for ikke at ville kommentere på den dyre afslutningsfest, som han inviterede det tidligere byråd til i 2013.

Som vi på TV 2/Fyn onsdag kunne fortælle , blev afslutningsfesten for det tidligere byråd en kostelig affære.

Med 14.000 til et bartenderfirma, 25.000 til musik og 86.000 til mad, drikke og personale endte festen altså med at koste omkring 130.000 kroner.

I alt var der 55 deltagere til festen, som altså kostede mere end 2.300 kroner pr person. Anker Boye var vært ved festen og afsender på invitationen, men han vil ikke stille op til interview. Det møder kritik fra byrådspolitikerne.

- Jeg kan ikke se, at der er nogen grund til ikke at stille op, men det er jo Anker Boyes egen beslutning, siger Brian Dybro (SF).

Også Dansk Folkepartis Pernille Bendixen har svært ved at forstå, at borgmesteren ikke svarer på kritikken.

- Jeg synes, det er blevet en strudsepolitik. Jeg synes, han er byens borgmester. Han må stå frem og stå ved det. Det har vi andre også gjort, når vi har gjort noget, der ikke er så godt, siger hun til TV 2/FYN og bakkes op af den konservative lejr.

- Det har vi jo oplevet mange gange før - at Anker gerne vil, når det er i festtøjet, men når det er i arbejdstøjet, så er han ikke så glad for at stille op, når det er en dårlig sag, siger Steen Møller, beskæftigelses- og socialrådmand.

- Vi andre plejer jo også at stå op - og det at vi stiller op og tager det sure med det søde og giver nogle forklaringer, det synes jeg, ville være rimeligt, lyder det fra Jane Jegind, by- og kulturrådmand, Venstre.

Anker Boye vil ikke altså forsvare kritikken af den dyre afskedsmiddag, men en partifælle anerkender, at festen blev for dyr.

- Om Anker kan eller ikke kan, må du snakke med ham om. Men jeg kan godt udtale mig på Ankers vegne i den her sag og sige, at det var alt for mange penge, vi brugte på den fest, og det skal vi ikke gøre fremadrettet, siger Tim Vermund, gruppeformand for Socialdemokraterne i Odense.