I det fynske folks tjeneste

Kun ganske få klarer den: Emma fra Odense er med endnu

Kun 13 ud af 339 ansøgere kommer ind på ambulancereddernes uddannelse. Odenseansk sygeplejerskestuderende klarede de skrappe fysiske krav og venter på svar.

00:51

Video: Sune Jørgensen/Masoud Jafari Pouia

Hvis der bliver ringet 112 og tilkaldt en ambulance, er det ofte utrygge og bange mennesker, der har brug for hjælp, og det stiller krav til ambulanceredderne.

Derfor er der også særligt hårde krav til ambulancereddernes uddannelse, og Emma Basler Nykvist fra Odense var blandt de 339 ansøgere, der tirsdag forsøgte at få én af kun 13 pladser, der er på uddannelsen. 

Læs også Ulovligt: Ambulancereddere får mundkurv på

- Jeg har bestået alt det fysiske, så det er et godt skridt på vejen. Det er svært at vurdere, hvilken profil de leder efter. Jeg må bare krydse fingre, siger Emma Basler Nykvist, da hun har gennemgået optagelsesprøvens fysiske prøver.

Så hårde er de fysiske prøver

De fysiske prøver består blandt andet af 3.000 meter løb, som skal gennemføres på under 17 minutter for kvinder - og 15 minutter og 30 sekunder for mænd.

Emma Basler Nyqvist løb de tre kilometer i tiden 15 minutter og 48 minutter, og selv om det er inden for tidsgrænsen, var hun ikke helt tilfreds.

- Det er lidt irriterende, når man plejer at løbe lidt hurtigere, fortæller Emma Basler Nykvist, lige efter hun er kommet i mål. 

00:53

Video: Masoud Jafari Pouia

Luk video

Får svar i næste uge

Derudover skal ansøgerne igennem en statisk rygmuskeltest, bugmuskeltest, statisk lårmuskeltest, en reaktionsøvelse og flere andre test, der skal sikre, at kun de bedste kommer ind. I løbet af dagen bestod odenseaneren alle de fysiske test.

- Jeg er helt overvældet over at være kommet hertil. Nu ved jeg ikke helt, hvad næste skridt er, fortæller Emma Basler Nykvist.

Hun får tidligst svar på i næste uge, om hun er kommet ind hos Ambulance Syd. Hvis hun gør det, regner hun med at droppe sygeplejerskeuddannelsen, hun ellers er i gang med.  

Opdatering tirsdag den 10. oktober: Emma Basler Nykvist har desværre fået at vide via e-mail, at hun ikke er kommet ind på uddannelsen.