I det fynske folks tjeneste

Kunst på eliteniveau: David kombinerer klavermusik og papirklip

Kombinationen af papirklip og klavermusik støder man ikke så ofte på. Ikke desto mindre er det præcis indholdet af David Gottschalck Bolvings afsluttende projekt fra Odense Musikskoles overbygning, MGK.

David Gottschalck Bolving startede med at lave papirklip i folkeskolen. Foto: Rikke Lund

Det hvide og sorte møder hinanden. Et detaljeret og elegant vivar af udklippet papir danner scener og billeder. Tilføj så tonerne fra klassisk klaverspil, og du sidder med dét, David Gottschalck Bolving er i gang med. 

De sidste fire år har David Gottschalck Bolving gået på Musikskolens overbygning: MGK, samtidig med han har gået på Tornbjerg Gymnasiums elitelinje, der tillader elever at forlænge deres gymnasieuddannelse med et år, så de har tid til at dyrke deres talent.

Nu er han så i gang med sit afslutningsprojekt, som ifølge ham selv byder på noget helt nyt. Han kombinerer sine to passioner: Klasssisk klaver, som er dét, han er blevet undervist i på MGK, og papirklip i et såkaldt koncert-foredrag. 

David Gottschalck Bolving har tidligere solgt et andet papirklip til en værdi af 8.500 kroner.  Foto: Rikke Lund/TV 2

Musik og papir

Helt konkret skal David Gottschalck Bolving optræde til sin afgangsprøve fra MGK. Han vil spille sine klaverstykker, og samtidig skal publikum kunne se og læse om hans papirklip. Selvom papir og klaver er to vidt forskellige udtryksformer, så mener han alligevel, at de to ting kan kombineres.

- Som jeg tænker det, går man tilbage til dét, der driver begge ting. Nemlig min inspiration for det. Hvad var det, jeg tænkte og følte, da jeg lavede papirklippet, og så prøve at sætte det op til et stykke, som måske har nogle af de samme ting, siger han. 

Både papirklip og klaverspil på højt niveau er dicipliner, der kræver tålmodighed, koncentration og stædighed, fortæller David Gottschalck Bolving. Alligevel er det rart for ham at svinge mellem de to kunstarter. 

- Jeg plejer at sige, at de to ting modvirker hinanden. Når man har øvet, så kan man sætte sig og klippe bagefter, for det er noget andet. Man skal ikke koncentrere sig om, hvad man laver, men kan slå fra og bare bruge øjnene til at se, at man klipper inden for stregerne.

Læs også 13 begynder på nyt Dansegymnasium

Elitemusik i stedet for sport

Parallelt med MGK har David Gottschalck Bolving taget en gymnasieuddannelse over fire år. Til sommer bliver han student fra Tornbjerg Gymnasiums eliteordning, som den første, der er kommet med i eliteklassen på grund af sit talent for musik i stedet for sport.

På den måde har han kunnet øve sin musik samtidig med studierne. Så når David Gottschalck Bolvings klassekammerater har trænet deres sport om morgenen, har han siddet over klaveret og trænet fingrerne over tangenter. 

I fremtiden vil David Gottschalck Bolving  ikke satse proffessionelt på musikken, men derimod på en ingeniøruddannelse. Papirklippet ligger han dog ikke på hylden, men fortsætter målrettet med. 

Der er adgang for offentligheden ved David Gottschalck Bolvings afslutningskoncerter 21. april klokken 18 i  Hjallese Kirke og 8. maj klokken 19.30  på i salen på Odense Musikskole.

07:27 Luk video