Kurs mod Middelhavet: Fynsk familie på fem drager på livs eventyr

Familien dropper nu et mere konventionelt og presset familieliv og drager ud på en længere sejltur, hvor tid og nærvær skal fylde. Afskeden kan følges her hos TV2fyn.dk og på TV 2 Fyns facebookside.

I dag er det store afskedsdag for en fynsk familie på fem.

Dennis og Line Haunstrup Andreasen skal sammen med deres to børn Karl Anker og Inge Marie og Lines far på en et længere eventyr.

Parret har nemlig solgt bilen, udlånt huset i Odense og sagt deres jobs op, så de kan tage på en længere sejltur, hvor de vil hellige sig familietid.

Haunstrup Andreasen-klanen har budt ind til åbent hus – eller åben båd, som de kalder det – og der er afgang klokken 17 fra Odense havn.

En begivenhed, som TV 2 Fyn dækker med en livesending, som man kan følge øverst i denne artikel og på TV 2 Fyns facebookside.

Noget, man aldrig glemmer

Familien sætter ord på, hvad det er, de forventer at få ud af turen, der formentlig vil vare et år:

- En masse gode oplevelser. Noget, vi ikke ville få herhjemme. Og at gøre noget, som vi aldrig glemmer, siger Line Haunstrup Andreasen.

Line og børn
Foto: Jonathan Malat

Båden, hvor livet skal leves det næste år, hedder mormor til minde om Line Haunstrup Andreasens mor.

Hun gik bort i efteråret, og derfor er navnet en måde, hun kan komme med på rejsen.

- Det blev besluttet, at båden skulle hedde mormor, mens mormor stadig var i live, og hun har også været ombord. Det er bare meget naturligt, at hun skulle følge med os, siger Line Haunstrup Andreasen.

Et års rejse

Hendes mand uddyber, at det også går godt i spænd med det liv, man skal leve ombord. - Det er også et symbol på, at her er der plads og tid.

Båden har sin helt egen Instagram-side, hvor nysgerrige kan følge med på rejsen.

Familien har ikke fuldstændig fastlagte planer om rejsens rute, men tager det lidt hen ad vejen. Det vil dog formentlig mest være tæt på europæiske kyster, de sejler.

Herunder kan du se hele livesendingen fra familiens afsked på Odense Havn onsdag eftermiddag.