Kvindelige studerende diskrimineres

Der er en økonomisk bonus til universiteterne, hvis de får de studerende hurtigt gennem uddannelserne. Men der er ikke taget højde for kvinder på barsel.

Når det skal regnes ud, hvor lang tid den studerende har brugt på uddanelsen bliver der ikke taget højde for at mange studerende har været på barsel. Det skriver Information.

- Det er en indirekte diskrimination af kvinder. I dag tager kvinder langt mere barsel end mænd, så det er et incitament for universiteterne til at optage flere mænd - eller oprette nye fag, der tiltrækker mænd, siger Jens Oddershede, rektor på Syddansk Universitet og formand for Danske Universiteter.

Der er trukket omkring en halv milliard kroner ud af den normale universitetsdrift til at belønne de universiteter, hvor de studerende gennemfører uddannelserne hurtigst.

Jens Oddershede vurderer også, at den nye strategi vil fjerne penge fra de humanistiske fag, som typisk har flere kvindelige studerende. De penge vil så tilfalde de naturvidenskabelige studier, som typisk har flere mandlige studerende.

- Det mener jeg er en helt urimeligt sideeffekt af en ordning, som skulle motivere de studerende til at blive hurtigere færdige, siger Jens Oddershede.