I det fynske folks tjeneste

Kvote 2 giver gode studerende

Lørdag klokken 12 er det sidste frist for at søge ind på videregående uddannelser via kvote 2. SDU er glade for kvote 2 ansøgerne og overvejer nu at tilbyde endnu flere pladser til de studerende, der ikke har det helt rigtige karaktersnit.

SDU

Anna Nyman er en af de mange tusinder, der har sendt en ansøgning af sted til drømmestudiet. Men hun blev nødt til at søge gennem kvote 2, da hun ikke har et snit på 10,6, som medicinstudiet på SDU krævede sidste år.

Når hun søger gennem kvote 2 betyder det, at hun skal igennem en optagelsesprøve og en personlig samtale først. Og det er en fordel, mener studieleder på Medicin, Niels Illum.

- Vi lægger meget vægt på motivationen. Og netop motivationen er afgørende for, at de studerende kommer videre i studiet, siger Niels Illum.

En rapport fra 2011 viser, at medicinstuderende på kvote 2 har dobbelt så stor chance for at gennemføre studiet i forhold til de studerende, der kommer ind via kvote 1 - altså på et karaktersnit.

Og studieleder på SDU, Morten Hansen nikker genkendende til de gode erfaringer, som medicinstudiet har gjort sig. Og han vil ikke afvise, at universitetet i fremtiden vil åbne for flere pladser til kvote 2-ansøgere.

- Det er i hvert fald min forventning, at det vil åbne for, at vi i fremtiden vil se et mere differentieret optagesystem, end det vi har i dag.

I 2010 fik SDU 5.436 ansøgninger via kvote 2 - og i 2013 var det tal steget til 8.239.