Lækkede mails: Forvaltning vidste til dyr flytning

En stribe lækkede mails viser nu, at embedsmand advarede imod en flytning af Den Grønne Boks.

Fik politikerne i Beskæftigelses- og Socialudvalget i Odense Kommune de rigtige oplysninger, da de i juni 2015 blev orienteret om pris og tidsperspektiv ved at opsætte Den Grønne Boks bag rådhuset i Odense? 

Det rejser interne mails, der er blevet lækket til Fyens Stiftstidende, tvivl om. Det skriver fyens.dk.

Onsdag i sidste uge fortalte TV 2/Fyn, at det ville koste 800.000 kroner at flytte Den Grønne Boks. Det er otte gange dyrere end politikerne i Beskæftigelses- og Socialudvalget i første omgang var blevet informeret om. 

Det fik blandt andre rådmand Steen Møller til at kalde det for "fuldstændigt uacceptablet".

Nu viser en stribe lækkede interne mails, at Beskæftigelses- og Socialforvaltningen allerede i marts 2015 var blevet advaret imod at placere Den Grønne Boks bag rådhuset. 

"Det vil være meget omkostningstungt for projektet, hvis boksen skal flyttes allerede et halvt år efter første opsætning", skrev projektchefen for Den Grønne Boks, Jeff Deleuran Hansen, i en mail, der røg opad i forvaltningen.

 En anden mail viser, at Beskæftigelses og Socialforvaltningen havde forhørt sig hos By- og Kulturforvaltningen, der har fagekspertisen på byggetekniske spørgsmål.

 "Hvis rådmanden (Steen Møller, red.) holder fast i V. Werners Plads er det således imod BKFs (By- og Kulturforvaltningen, red.) faglige og økonomiske rådgivning", skrev en anden embedsmand.

Steen Møller har ikke ønsket at give et interview, skriver fyens.dk

Men han fastslår i en sms, at han på linje med resten af udvalget i juni sidste år blev oplyst om, at flytteprisen ville være 100.000-150.000 kr.

Placeringen var en administrativ beslutning

Forvaltningens øverste embedsmand, administrerende direktør - René Junker siger til avisen, at argumenterne imod placeringen aldrig kom frem til rådmand Steen Møller. 

- Nej, de oplysninger kom aldrig frem til rådmanden. For det var rent administrativt, siger René Junker til avisen.

Mens beslutningen om, at der skulle være en boks og dens funktion var politisk - var placeringen altså et administrativt valg. 

René Junker afviser, at det var væsentlig viden for rådmanden, at der var argumenter imod placeringen bag rådhuset. 

- Det, der var vigtigt, var at finde en central placering. Og det var min administrative opgave at vurdere det i forhold til tidsperspektivet, for hvor længe den kunne blive stående og i forhold til, hvad det ville koste at flytte den, siger han til Fyens Stiftstidende mandag. 

Den Grønne Boks er en udstilling, der åbnede tilbage i oktober 2015. Den skal inspirere unge til at vælge erhvervsuddannelserne.

Rettelse: Orindeligt var overskriften: Lækkede mails: Politikere var advaret om dyr flytning. Det er nu rettet til: Lækkede mails: Forvaltning vidste til dyr flytning.