I det fynske folks tjeneste

Lærer-computere stjålet

Multimedieskatten får skylden for at lærer-computere er blevet eftertragtet tyvegods. Computerne skal efterlades på skolen, og det koster skolen dyrt, når de stjæles.  

Her i skabet, på hver sin hylde, lå 35 lærer-computere.

Tre års arbejde mistet

01:30 Luk video

Lærerne på Kragsbjergskolen har fået stjålet deres bærbare pc'ere. De 35 computere lå på hver sin hylde i et aflåst skab, som er blevet brudt op.
Indbruddet skaber stor frustration hos både lærerne og skolens leder.
 - Lærerne har både mistet to til tre års arbejde og mange af deres dokumenter. De er ikke er gemt på den centrale server, da lærerne jo har været vant til at gemmme dokumenterne i mapper på deres egen computer, fortæller Birgitte Sonsby, skoleleder på Kragsbjergskolen, Odense  

Ærgerlig skoleleder

PC'erne stod oprindeligt hjemme hos lærerne selv, men da regeringen indførte den nye multinmedieskat, valgte lærerne at lade pc'erne stå på skolen for ikke  at blive beskattet.
 
- Jeg ville ønske at regeringen kunne indse, at mulitmedieskatten ikke giver andet end besvær og ærgelse ude på de enkelte arbejdspladserm, siger Kragsbjergskolens leder.  
 

Ikke forsikret

Når pc'erne står på skolen, må Kommunen i dag selv erstatte dem hvis de blevet stjålet, mens de tidligere var dækket af lærernes egen indboforsikring, i hvert fald hos de lærere der brugte lærerstandens brandforsikring.