I det fynske folks tjeneste

Lærere demonstrerer mod lærerfyringer

En gruppe lærere har fået nok af forringelser og lærerfyringer. Derfor har de arrangeret en demonstration på Flakhaven i Odense.

00:55

1 af 2

En gruppe lærere har taget initiativ til en demonstration på Flakhaven på onsdag klokken 16 umiddelbart før et byrådsmøde, hvor lærerfyringer er på dagsordenen.

- Vi tror det kan gøre en stor forskel. Vi vil gerne samle forældrene og nå ud til den bredere befolkning og får dem op af stolene og sige; hvad er det for en folkeskole vi gerne vil have. Vil vi gerne have en, hvor lærerne skal løbe hurtigere og hvor børnene bliver frustrerede, og hvor der ikke er undervisningsmaterialer nok, eller vil vi gerne have folkeskole hvor der er større muligheder for at nå ind til de rigtige relationer, siger Martine Ronneby, som er lærer på Rosengårdskolen og en af de cirka 20 lærere, som har taget initiativ til demonstrationen.

Gruppen der kalder sig Fynsk Forår - med tanker på det arabiske forår - består af cirka 20 lærere fra forskellige Odense-skoler. De handler uafhængigt af Odense Lærerforening, og håber at demonstrationen kan gøre opmærksom på konsekvenserne, når 124 lærerstillinger efter planen nedlægges. De frygter at fyringerne går ud og kvaliteten i folkeskolen, og mener at politikerne har taget beslutningen uden man har lyttet til lærernes kritik

- Vi håber at få forældrene op på dupperne. Vi håber at politikerne vågner op. Vi bliver nødt til at stå sammen alle faggrupper for fyringsrunderne og besparelserne er ikke slut. De bliver ikke ved, det er vi helt sikre på, og hvis vi bliver ved med bare at sidde med hænderne i skødet og tro, at nu sker det ikke mere, så er man meget meget naiv, siger Martine Ronneby.